Ελλάδα|22.10.2021 15:07

Έβρος: Βλέπουν στο 1,5 χιλ - Εικόνες από κάμερες της νέας «ασπίδας» στα σύνορα

Newsroom

Οι πρώτες εικόνες από το εξελιγμένο σύστημα παρακολούθησης των συνόρων με την Τουρκία στον Έβρο ήρθαν στη δημοσιότητα. Σε λειτουργία τέθηκε το εξελιγμένο σύστημα επιτήρησης των συνόρων στον Έβρο.

Στις φωτογραφίες που παρουσίασε η Μίνα Καραμήτρου στο Open ήρθαν στη δημοσιότητα οι πρώτες εικόνες από κάμερες οι οποίες έχουν εγκατασταθεί στα σύνορά μας με την Τουρκία καθώς από χθες το πρωί έχει πλέον εγκατασταθεί και μπει σε λειτουργία το νέο, αυτοματοποιημένο σύστημα με κάμερες και ραντάρ που βρίσκεται κατά μήκος όλων των συνόρων μας με τη γειτονική χώρα. 

Το αυτοματοποιημένο σύστημα καμερών και ραντάρ παρακολούθησης στον Έβρο, ονόματι  «ΑΣΠΙΔΑ» σφραγίζει τα σύνορα με την Τουρκία, ενώ την  ίδια ώρα, ένα από τα βασικά θέματα που συζητούν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης, είναι το μεταναστευτικό, το οποίο αφορά άμεσα την Ελλάδα ως χώρα πρώτης υποδοχής.

Μέχρι και ενάμισι χιλιόμετρο μέσα στο τουρκικό έδαφος η εικόνα των ραντάρ

Οι ελληνικές αρχές μπορούν από το πρωί της Πέμπτης να έχουν εικόνα σε πραγματικό χρόνο από τα 180 χιλιόμετρα στα παραποτάμια σύνορα με την Τουρκία και στα 12 χιλιόμετρα των χερσαίων συνόρων, ενώ αστυνομικοί στα Κέντρα Επιχειρήσεων μπορούν να βλέπουν τι συμβαίνει ακόμη και ενάμισι χιλιόμετρο μέσα στο έδαφος της γειτονικής χώρας

Η εικόνα φτάνει στο μεγάλο Επιχειρησιακό Κέντρο του Διδυμοτείχου, αλλά και στο Κέντρο Επιχειρήσεων στην Κατεχάκη. Η κατασκευαστική εταιρεία έχει ένα μήνα περιθώριο να διορθώσει λάθη που θα εντοπίσει και αμέσως μετά, ολοκληρώνεται ένα μεγάλο κομμάτι του επιχειρησιακού σχεδίου «ΑΣΠΙΔΑ» για την «σφράγιση» του Έβρου.

Όλες οι ειδήσεις

Alec Baldwin - Προφητική ανάρτηση από το 2017: «Πώς είναι να σκοτώνεις κάποιον κατά λάθος»

Παρέλαση 28η Οκτωβρίου: Τι ισχύει για τις μαθητικές - Η ανακοίνωση του ΥΠΕΣ

Δολοφονία Αιγάλεω: Σκότωσα τη μάνα μου είπε ο 20χρονος στους αστυνομικούς

Πανεπιστήμια: Αυξάνονται τα κρούσματα - Διαμαρτύρονται καθηγητές και ζητούν εξ΄ αποστάσεως διδασκαλία

Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό του καιρού - Πότε και πού θα βρέξει

ΈβροςραντάρΤουρκίασύνορα