Ελλάδα|24.10.2021 13:02

Ζουμερή σοκολατόπιτα με χαλβά

Newsroom

Ένα πανεύκολο γλυκό με βάση ένα παραδοσιακό προϊόν, τον αγαπημένο χαλβά, προτείνουν οι «Μαγειρικοί διάλογοι».

Μεταμορφώστε το συγκεκριμένο υλικό σε μια ζουμερή σοκολατόπιτα με επτά συνολικά υλικά:

  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • 4 αυγά
  • ½ κούπα ζάχαρη
  • ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • ½ κούπα φουντούκι τριμμένο
  • 200 γρ. χαλβά σε κύβους
  • Λιώνουμε τη σοκολάτα με το ελαιόλαδο σε μπεν-μαρί και χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη. Ενώνουμε τα δύο μίγματα.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ομογενοποιούμε.
  • Ψήνουμε στους 170ºC, στις αντιστάσεις, για μισή ώρα.

Πηγή: pontosnews.gr

συνταγήσοκολατόπιταγλυκό