Ελλάδα|24.10.2021 20:16

Ασπρόπυργος: Αντιδράσεις από Ρομά για το περιστατικό στο Πέραμα - Ένταση στην Αττική Οδό

Newsroom

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Αττική Οδό, η οποία είχε κλείσει στο ρεύμα προς Ελευσίνα, στο ύψος του Ασπροπύργου, λόγω έντασης που επικράτησε στην περιοχή.

T

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το απόγευμα της Κυριακής 24 Οκτωβρίου επικράτησε ένταση στον Ασπρόπυργο και συγκεκριμένα στην Αττική Οδό στη θέση Ρουπάκι. Συγκεντρωμένοι Ρομά διαμαρτύρονται για τα όσα εκτυλίχθηκαν στο Πέραμα το βράδυ της Παρασκευής, όπου ένας 20χρονος έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικών, αφότου πρώτα τους είχε εμβολίσει με το αυτοκίνητο που οδηγούσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αττική Οδός παραμένει κλειστή στο ύψος του Ασπροπύργου στον κόμβο της Μαγούλας. Ενώ στο σημείο βρίσκεται αστυνομική δύναμη

T

Γύρω στις 18:30, όπως μετέδωσε το OPEN αρκετά άτομα κατευθύνθηκαν προς την Αττική Οδό και συγκεκριμένα συγκεντρωθηκαν  λίγο μετά τα διόδια Ασπροπύργου με αποτέλεσμα να σημειωθεί ένταση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συγκεντρωμένοι έκαψαν ένα όχημα ενώ έχουν στήσει και οδοφράγματα. Οι Ρομά έχουν κάψει λάστιχα ενώ έριξαν πέτρες προς τους αστυνομικούς.

Οπως μετέδωσε ο Alpha, μία ομάδα 400 - 500 περίπου ατόμων, μπήκε στην Αττική Οδό από τα γύρω χωράφια κατέλαβε το οδόστρωμα και έκαψε ένα όχημα της Αττικής Οδού, ενώ οι συγκεντρωμένοι έστησαν και οδοφράγματα.  Άμεσα έφτασαν στο σημείο δύο διμοιρίες τον ΜΑΤ αλλά και η «Αύρα» και οι αστυνομικοί προχώρησαν σε ρίψεις νερού και χημικών για να διαλύσουν το πλήθος. Οι συγκεντρωμένοι απομακρύνθηκαν προς τους γύρω παραδρόμους και τα χωράφια, ενώ ο πετροπόλεμος συνεχίστηκε.

Όπως μετέδωσε στο OPEN ο Γιάννης Ζιάκας, αρκετή ώρα νωρίτερα στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου, κοντά στον Ασπρόπυργο περίπου 80 άτομα επιχείρησαν να κλείσουν τον δρόμο αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις απέτρεψαν αυτό το ενδεχόμενο.

Όλες οι ειδήσεις

Κορονοϊός: 2.098 κρούσματα σήμερα, 30 θάνατοι, 365 διασωληνωμένοι

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο νοσοκομείο: Το βεβαρημένο πρόγραμμα και η πτήση από Τουρκία

Κηφισιά: Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα άσκησε ο εισαγγελέας στον δράστη

e-justice - Έρχεται η τηλεδίκη: Τέλος οι μεταγωγές κρατούμενων – Μειώνονται οι δια ζώσης καταθέσεις μαρτύρων

Οι ξεχασμένοι των Γρεβενών - Ένα ντοκιμαντέρ του ΕθνοςTv

ΑσπρόπυργοςΑττική ΟδόςρομάΠέραμα