Ελλάδα|25.10.2021 18:52

Υπουργείο Μεταφορών: Ενισχυμένα τα δρομολόγια των ΜΜΜ την πρώτη μέρα εφαρμογής του δακτυλίου

Newsroom

Ενισχυμένα ήταν σήμερα, πρώτη ημέρα εφαρμογής του δακτυλίου, τα δρομολόγια λεωφορείων και μέσων σταθερής τροχιάς, σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα του υπουργείου Μεταφορών, στο οποίο επισημαίνεται ότι υπήρξε «ανακούφιση» της κυκλοφοριακής κίνησης στο κέντρο, και αύξηση της μέσης ταχύτητας κίνησης των λεωφορείων σε αυτό.

Μάλιστα ειδικά για το Μετρό αναφέρεται ότι έχει επιτευχθεί το μέγιστο δυνατό σε όρους χρονοαποστάσεων, δεδομένου ότι σύμφωνα με την υπάρχουσα χάραξη, αλλά και τους διεθνείς κανόνες ασφαλείας, δεν μπορεί να επέλθει περαιτέρω βελτίωση αυτών.

Σε επίπεδο κυκλοφορίας, πάντως, οι οδηγοί δε γλύτωσαν ούτε σήμερα το μποτιλιάρισμα τις πρωινές ώρες αιχμής ειδικά σε αρτηρίες όπως ο Κηφισός, ενώ έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα καταγράφηκαν και στις λεωφόρους Κηφισίας και Μεσογείων, αλλά και στην Αλίμου – Κατεχάκη.

Οσον αφορά τα ΜΜΜ, πάντως, σύμφωνα με το υπουργείο, προγραμματίστηκε:

  • Πύκνωση των δρομολογίων, καθώς και του αριθμού των διαθέσιμων οχημάτων κατά την πρωινή ώρα αιχμής σε 1.320.
  • Ενίσχυση κατά 50% των λεωφορειακών γραμμών κορμού που διέρχονται από το κέντρο.
  • Αύξηση του αριθμού των δρομολογίων.
  • Ενίσχυση των λεωφορειακών γραμμών στις οποίες – κατά τις προηγούμενες ημέρες – είχαν σημειωθεί θέματα συνωστισμού, όπως:

- την 550 «Παλ. Φάληρο – Κηφισιά»

- την 608 «Γαλάτσι – Ακαδημία – Ζωγράφου»

- την 732 «ΑΓ. Φανούριος – Χαλκοκονδύλη»

- την 054 «Περισσός – Λαμπρινή – Πολυτεχνείο».

  • Μείωση των χρονοαποστάσεων στις γραμμές κορμού σε 5 λεπτά.
  • Παρακολούθηση σε real time (μέσω της τηλεματικής της Ο.ΣΥ.) όλων των «θέσεων-κλειδιά», προκειμένου να επιλύονται ταχύτερα τα προβλήματα που παρουσιάζονται.

Ειδικότερα, για το μετρό, σύμφωνα με το υπουργείο, στις ώρες αιχμής:

  • στη Γραμμή 1 (ηλεκτρικός) η χρονοαπόσταση έχει μειωθεί στα 7 λεπτά (από 9 λεπτά που ήταν τον Ιούλιο 2019) μέσω της μεταφοράς ανεταγμένου συρμού από τη Γραμμή 2 στη Γραμμή 1. Στόχος είναι η σταδιακή προσθήκη άλλων 6 συρμών της Γραμμής 2.
  • στη Γραμμή 2 (μετρό) η χρονοαπόσταση έχει μειωθεί στα 4,5 λεπτά (από 7’ το 2019), και
  • στη Γραμμή 3 (μετρό) – παρά το γεγονός ότι 2 συρμοί βγήκαν εκτός λειτουργίας λόγω βανδαλισμών – η κίνηση διεξάγεται χωρίς πρόβλημα και η χρονοαπόσταση είναι στα 5 λεπτά (από 7’ το 2019).

Όπως αναφέρεται στο ίδιο σημείωμα, σήμερα Δευτέρα, εντός του Δακτυλίου η εικόνα είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, ενώ ειδικά σε ό,τι αφορά στο Μετρό έχει επιτευχθεί το μέγιστο δυνατό σε όρους χρονοαποστάσεων, δεδομένου ότι σύμφωνα με την υπάρχουσα χάραξη, αλλά και τους διεθνείς κανόνες ασφαλείας, δεν μπορεί να επέλθει περαιτέρω βελτίωση αυτών.

Όλες οι ειδήσεις

Φώφη Γεννηματά: Η πολιτική καριέρα και η (άνιση) μάχη με τον καρκίνο

Φώφη Γεννηματά: Όταν μίλησε για τη μάχη της με τον καρκίνο

Φώφη Γεννηματά: Συλλυπητήρια από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την απώλειά της

Πέραμα - Δικηγόρος τραυματία: Ο 20χρονος νεκρός δεν οδηγούσε - Οδηγός ο 15χρονος που αναζητείται

αστικά λεωφορείαΜΜΜδακτύλιοςμετρόδρομολόγια