Ελλάδα|26.10.2021 15:37

Καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητή σε 11χρονη: 2 Νοεμβρίου η δίκη - Αφέθηκε ελεύθερος

Σοφία Φασουλάκη

Για τις 2 Νοεμβρίου αναβλήθηκε η δίκη του καθηγητή που κατηγορείται για κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας. Η αναβολή δόθηκε μετά από αίτημα των συνηγόρων του προκειμένου να ενημερωθούν για τη  δικογραφία κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται ότι o 45χρονος εκπαιδευτικός συνελήφθη το μεσημέρι της Παρασκευής καθώς υπήρξε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία εκείνος ζήτησε από 11χρονη μαθήτρια της πρώτης Γυμνασίου να βγάλει τη μπλούζα της και να ξαπλώσει πάνω στο θρανίο.

Σε αργία ο καθηγητής

Σε αργία από τα εκπαιδευτικά του καθήκοντα, τέθηκε ο εκπαιδευτικός που φέρεται να παρενοχλούσε μαθήτριες σε Γυμνάσιο του Μοσχάτου, μετά την άσκηση σχετικής ποινικής δίωξης, με πράξη που υπέγραψε σήμερα η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως.

Η καταγγελία

Η 11χρονη μαθήτρια, σύμφωνα με την καταγγελία, είχε μείνει τελευταία μέσα στην τάξη για να μαζέψει τα πράγματά της κατά το σχόλασμα. Τότε ο καθηγητής φέρεται να την πλησίασε και να της ζήτησε να βγάλει την μπούζα της και να ξαπλώσει στο θρανία.

Το παιδί πήγε έντρομο στον διευθυντή του σχολείου και εκείνος άμεσα ειδοποίησε τους γονείς οι οποίοι προχώρησαν σε καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση.

Περισσότερες από τέσσερις καταγγελίες για τον καθηγητή 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, εκπρόσωπος του 15μελούς του σχολείου έχει αναφέρει στον Διευθυντή του σχολείου, και άλλα περιστατικά παρενοχλήσεων από τον ίδιο καθηγητή. Συγκεκριμένα φέρεται να τις παρενοχλούσε κάνοντας σεξιστικά σχόλια. Στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής έχουν γίνει περισσότερες από 4 καταγγελίες για τον 45χρονο.

Ήταν επίσης γνωστό ότι ο εν λόγω καθηγητής έκανε αιτήματα φιλίας στο Facebook σε πολλά κορίτσια του σχολείου.  

Όλες οι ειδήσεις

Κορονοϊός: Πρόταση Σαρηγιάννη για υποχρεωτικό τεστ και για τους εμβολιασμένους εργαζόμενους

Χίος: Τραγωδία με 4 νεκρούς μετά τη βύθιση λέμβου – Το μήνυμα Μηταράκη

Τουρκία: Ο Τσαβούσογλου απείλησε τον Ερντογάν με παραίτηση για την απόφαση με τους πρέσβεις

Ένταση στα Εξάρχεια: Χημικά από την αστυνομία και προσαγωγές

Θεσσαλονίκη: Δοξολογία στον Άγιο Δημήτριο - Συνωστισμός και διαφωνίες για μάσκες

καταγγελίασεξουαλική παρενόχλησηκαθηγητήςμαθήτρια