Ελλάδα|26.10.2021 18:10

Σεισμός στην Κρήτη: Συνεχίζονται οι έλεγχοι στα σχολεία

Newsroom

Σαράντα τρεις σχολικές αίθουσες έχουν τοποθετηθεί και λειτουργούν στις πληγείσες από τον σεισμό του περασμένου Σεπτεμβρίου περιοχές της ΚρήτηςΣύμφωνα με την ενημέρωση της εταιρίας «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.», μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί έλεγχοι σε 275 σχολικά κτίρια, σε συνολικά 13 δήμους της Κρήτης, ενώ οι έλεγχοι στα σχολεία της περιοχής συνεχίζονται αμείωτοι από τους μηχανικούς της εταιρίας. Εκτός των 43 αιθουσών που έχουν ήδη τοποθετηθεί, τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα ολοκληρωθεί η τοποθέτηση και άλλων αιθουσών. 

Παράλληλα, ήδη προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς οι εργασίες αποκατάστασης ζημιών σε 4 σχολικές μονάδες του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και συγκεκριμένα στα: 

  • 2ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου 
  • Γενικό Λύκειο Αρκαλοχωρίου 
  • 1ο ΕΠΑΛ Αρκαλοχωρίου 
  • Γυμνάσιο – Λύκειο Καστελλίου 

με στόχο να παραδοθούν άμεσα προς χρήση στους μαθητές. 

Τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου βρέθηκαν στην Κρήτη ο Πρόεδρος της εταιρίας, Τιμολέων Κατσίπος και ο Διευθύνων Σύμβουλος, Αθανάσιος Γιάνναρης συνοδευόμενοι από τον Γενικό Διευθυντή Έργων, Χαράλαμπο Μυγδάλη και τον Γενικό Διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού & Έργων ΣΔΙΤ, Θεόδωρο Κυριαζόπουλο, ώστε να ενημερωθούν για την εξέλιξη των έργων. 

Κατά την επίσκεψή τους συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας, Μανώλη Φραγκάκη, το Δήμαρχο Αρχανών - Αστερουσίων, Μανώλη Κοκοσάλη και τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης, Μανώλη Καρτσωνάκη, παρουσία του Βουλευτή Ν. Ηρακλείου, Μάξιμου Σενετάκη. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό κατά την οποία συζητήθηκε η πορεία ωρίμανσης του έργου της ανέγερσης νέου Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας, αλλά και νέου Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Λυκείου Ηρακλείου. 

Όλες οι ειδήσεις

Κορονοϊός: 4.165 κρούσματα σήμερα, 25 θάνατοι, 380 διασωληνωμένοι

Κορονοϊός: Πρόταση Σαρηγιάννη για υποχρεωτικό τεστ και για τους εμβολιασμένους εργαζόμενους

Τουρκία: Ο Τσαβούσογλου απείλησε τον Ερντογάν με παραίτηση για την απόφαση με τους πρέσβεις

Θεσσαλονίκη: Δοξολογία στον Άγιο Δημήτριο - Συνωστισμός και διαφωνίες για μάσκες

σεισμόςσεισμόπληκτοιΚρήτηΗράκλειο ΚρήτηςΑρκαλοχώριαίθουσα σχολείου