Ελλάδα|26.01.2019 14:18

Θεσσαλονίκη: Βεβήλωσαν εβραϊκό μνημείο στο πανεπιστήμιο (pics)

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Καταστροφές στο μνημείου του παλιού εβραϊκού νεκροταφείου, το οποίο βρίσκεται στο κεντρικό πάρκο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, προκάλεσαν άγνωστοι.

Ξήλωσαν και έσπασαν τις μαρμάρινες πλάκες του μνημείου, το οποίο βρίσκεται στο σημείο, αφού μέχρι την Κατοχή υπήρχε εβραϊκό νεκροταφείο στο χώρο του πανεπιστημίου. 

«Η Πρυτανεία, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του συνόλου της πανεπιστημιακής κοινότητας, καταδικάζει απερίφραστα το γεγονός και καλεί την κοινωνία με όλους τους φορείς της σε εγρήγορση απέναντι στα φαινόμενα φυλετικού μίσους, τυφλής βίας και καταστροφών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Τάγματα εφόδου κατέστρεψαν το εβραϊκό μνημείο

Για φασιστικά τάγματα εφόδου, που τις τελευταίες μέρες έχουν εντείνει τη δράση τους, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, αναφερόμενος στις καταστροφές που προκάλεσαν άγνωστοι στο εβραϊκό μνημείο εντός του χώρου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί «για μια ακόμη φορά το δημοκρατικό κόσμο να υψώσει τείχος και να απομονώσει την ακροδεξιά, η οποία έχει σηκώσει κεφάλι φορώντας τη μάσκα του πατριωτισμού» και επισημαίνει: «η χθεσινοβραδινή βεβήλωση του νεκροταφείου έρχεται να προστεθεί στις επιθέσεις σε σπίτια βουλευτών του ελληνικού Κοινοβουλίου και δεν είναι τυχαίο πως έγινε μία μέρα πριν από την 27η Ιανουαρίου, Ημέρα Μνήμης για τους Έλληνες Εβραίους Μάρτυρες και Ήρωες του Ολοκαυτώματος».

Για φασιστικά τάγματα εφόδου, που τις τελευταίες μέρες έχουν εντείνει τη δράση τους, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, αναφερόμενος στις καταστροφές που προκάλεσαν άγνωστοι στο εβραϊκό μνημείο εντός του χώρου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί «για μια ακόμη φορά το δημοκρατικό κόσμο να υψώσει τείχος και να απομονώσει την ακροδεξιά, η οποία έχει σηκώσει κεφάλι φορώντας τη μάσκα του πατριωτισμού» και επισημαίνει:

«Η χθεσινοβραδινή βεβήλωση του νεκροταφείου έρχεται να προστεθεί στις επιθέσεις σε σπίτια βουλευτών του ελληνικού Κοινοβουλίου και δεν είναι τυχαίο πως έγινε μία μέρα πριν από την 27η Ιανουαρίου, Ημέρα Μνήμης για τους Έλληνες Εβραίους Μάρτυρες και Ήρωες του Ολοκαυτώματος».

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

Θεσσαλονίκη