Ελλάδα|27.10.2021 20:36

Εισαγγελική έρευνα μετά το βίντεο με MATατζή που τα σπάει στα Εξάρχεια

Σοφία Φασουλάκη

Εισαγγελική έρευνα διενεργείται με βάση το υλικό που συνέλεξε η ασφάλεια, μεταξύ των οποίων και βίντεο, που δείχνει  αστυνομικό των ΜΑΤ να σπάει την τζαμαρία της πόρτας καταστήματος στα Εξάρχεια, όταν οι πολίτες δεν τον άφηναν να μπει μέσα.

Πίσω ακριβώς από την τζαμαρία βρίσκονταν πολίτες και όπως δείχνει το βίντεο μία γυναίκα τραυματίστηκε στο χέρι από τα σπασμένα γυαλιά. Μετά το περιστατικό αυτό η Ασφάλεια έστειλε τα στοιχεία στην Εισαγγελία, με την  Προϊσταμένη να δίνει εντολή για έρευνα.

Σάλος από τη στάση του αστυνομικού

Το επίμαχο βίντεο φαίνεται πως τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια της έντασης που προκλήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στα Εξάρχεια μέσα από κατάστημα της περιοχής.

Το βίντεο δείχνει αστυνομικό των ΜΑΤ να σπάει την τζαμαρία της πόρτας του καταστήματος όταν οι πολίτες δεν τον άφηναν να μπει μέσα. Πίσω ακριβώς από τη τζαμαρία βρίσκονταν πολίτες και όπως δείχνει το βίντεο μία γυναίκα τραυματίστηκε στο χέρι από τα σπασμένα γυαλιά.

Μέσα στο κατάστημα οι πολίτες φώναζαν στον αστυνομικό να σταματήσει ενώ όταν σπάει την βιτρίνα μία γυναίκα του φωνάζει «είσαι τρελός;», με τον αστυνομικό να ακούγεται να απαντά προκλητικά «ναι, είμαι τρελός». Το δευτερόλεπτο πριν σπάσει τη τζαμαρία ο αστυνομικό φαίνεται να κοιτά στιγμιάια γύρω του. Από τη δράση του αστυνομικού προκύπτουν ερωτήματα, ενώ η ΕΛΑΣ δεν έχει σχολιάσει το περιστατικό.

Διοικητική διερεύνηση και για τα χτυπήματα σε Απατζίδη

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, εκτός από το βίντεο με τον άντρα των ΜΑΤ, θα διερευνηθεί και η καταγγελία της βουλευτή του ΜέΡΑ25 Μαρίας Απατζίδη.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Ανακοινώνεται ότι, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, έχει διαταχθεί η διοικητική διερεύνηση περιστατικών που αναπαράγονται σε δημοσιεύματα του διαδικτύου και αφορούν σε καταγγελίες γυναίκας βουλευτή και δικηγόρου, καθώς και σε περιστατικό που αποτυπώνεται σε βιντεοληπτικό υλικό, όπου εμφαίνεται αστυνομικός να προβαίνει σε θραύση υαλοπίνακα πόρτας.

Επιπρόσθετα, το βιντεοληπτικό υλικό από το περιστατικό θραύσης του υαλοπίνακα, υποβλήθηκε από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για ποινική αξιολόγηση.

Στη ΓΑΔΑ βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης η βουλευτής του ΜέΡΑ25, Μαρία Απατζίδη, η οποία κατήγγειλε ότι δέχτηκε χτύπημα στο μάτι και το χέρι από αστυνομικό κατά τη διάρκεια πορείας στο κέντρο της Αθήνας, μαζί με στελέχη του κόμματος, για να ζητήσει εξηγήσεις και τα στοιχεία των υπεύθυνων.

Το ΜέΡΑ25 στην ανακοίνωσή του κάνει τονίζει ότι πρόκειται για «απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ εναντίον της ειρηνικής πορείας κατά της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας» η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στα Προπύλαια. «Στη διάρκεια της οποίας χτυπήθηκε και το πανό του ΜέΡΑ25 και τραυματίστηκε η ίδια από χτύπημα άνδρα των ΜΑΤ στο πρόσωπό της, ενώ του είχε αναφέρει ότι είναι μέλος του κοινοβουλίου. Παράλληλα, έξω από το κτίριο της ΓΑΔΑ, μέλη της Νεολαίας του ΜέΡΑ25 άνοιξαν πανό ενάντια στην αστυνομική βία και αυθαιρεσία, καταγγέλλοντας άλλη μια φορά την απαράδεκτη εκτροπή σε βία από πλευρά της ΕΛ.ΑΣ. Εξερχόμενη η Μαρία Απατζίδη δήλωσε: «Δεν θα το αφήσουμε έτσι μέχρι οι υπεύθυνοι να τιμωρηθούν», υπογραμμίζει.

Όλες οι ειδήσεις

Φώφη Γεννηματά: Ρίγη συγκίνησης στο τελευταίο αντίο - Οι επικήδειοι από τα παιδιά της

Ερντογάν: «Είμαι πάντα σε θέση επίθεσης, δεν κάνω πίσω ποτέ» - Ακυρώθηκε η συνάντηση με Μπάιντεν

Τουρκία: Τηλεφωνική συνομιλία της προεδρίας Ερντογάν με ΗΠΑ για F-16 και Ελλάδα

Επίθεση με βιτριόλι: Καταδίκη με τη μέγιστη των ποινών στην Έφη Κακαράτζουλα

Διέρρευσαν τα αποτελέσματα για τη Χρυσή Μπάλα! Νικητής ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι

ΕΛ.ΑΣ.έρευναεισαγγελέαςΕξάρχειααστυνομία