Ελλάδα|28.10.2021 13:14

28η Οκτωβρίου: Μαθητική παρέλαση στην Αθήνα μετά από δύο χρόνια

Newsroom

Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στο κέντρο της Αθήνας. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο κέντρο της Αθήνας τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα στην πρώτη παρέλαση μετά από δύο χρόνια, λόγω πανδημίας. Στην παρέλαση συμμετείχαν τα 235 σχολεία της Α' Αθηνών, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.

Την παρέλαση παρακολούθησαν εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, μεταξύ τους η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης και ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Πατούλης: Η 28η Οκτωβρίου θα μας θυμίζει πάντα το λαμπρό παρελθόν

«Η 28η Οκτωβρίου θα μας θυμίζει πάντα το λαμπρό παρελθόν, αλλά κυρίως θα μας φωτίζει την πορεία μας στο μέλλον», τονίζει ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, στο μήνυμα του για την εθνική επέτειο, σημειώνοντας: Σήμερα τιμάμε τη μνήμη των ηρώων μας, που με όπλο τους την πίστη στην ελευθερία καθήλωσαν τις φασιστικές στρατιές, σε μια εποχή που ο εχθρός φάνταζε αήττητος, ακόμα και για τις μεγάλες δυνάμεις της εποχής. Παραμερίζοντας τις διαφορές, σε μια εποχή βαθιάς πόλωσης και διχασμού, οι Έλληνες ενωμένοι βροντοφώναξαν ΟΧΙ σε αυτούς που επιβουλεύθηκαν την ελευθερία και την ακεραιότητα της πατρίδας μας. Με τον ηρωικό τους αγώνα και τις λαμπρές νίκες τους αναπτέρωσαν τις ελπίδες των λαών της Ευρώπης, ανοίγοντας τον δρόμο, για μια ακόμα φορά στην ένδοξη ιστορία μας,  στον αγώνα για τις αρχές της δημοκρατίας και του ανθρωπισμού. Σήμερα, το παράδειγμα τους στέκει ολοζώντανο μπροστά στα μάτια μας, υποδεικνύοντας το υψηλό μας καθήκον: να σταθούμε ενωμένοι μπροστά σε κάθε κίνδυνο που απειλεί την ακεραιότητα της χώρας μας και να μη διστάσουμε να προβούμε σε κάθε απαραίτητη θυσία για να ζήσουμε ελεύθεροι και αξιοπρεπείς, όπως αρμόζει σε κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα. 

ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Όλες οι ειδήσεις

28η Οκτωβρίου: Υπό τη σκιά του κορονοϊού οι φετινές παρελάσεις

Καιρός - Μαρουσάκης: Έρχεται Μεσογειακός Κυκλώνας - Πού θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες

«Ήρωες» 1940-2021- Το Εθνος tv στο Αλβανικό μέτωπο

ΚΙΝΑΛ: Η δύσκολη επόμενη μέρα υπό το βάρος της μεγάλης απώλειας της Φώφης Γεννηματά

28η Οκτωβρίου - Ο καστρόπυργος της Αττικής που γοήτευσε τους Γερμανούς: Άθικτα μέχρι σήμερα κράνη, ασύρματοι και ημερολόγιο του Χίτλερ

μαθητική παρέλαση