Ελλάδα|26.01.2019 16:27

Τουριστικός προορισµός οι...ταβέρνες της Κρήτης

Newsroom

Το ενδιαφέρον ολοένα και περισσότερων Ευρωπαίων, που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν το καλοκαίρι στην Κρήτη αλλά και γενικότερα στην Ελλάδα, προκαλούν -πέρα από τις φυσικές οµορφιές, τον ήλιο και τη θάλασσα- η τοπική γαστρονοµία και τα αγροτικά προϊόντα

Αυτό διαφαίνεται από τα ερωτήµατα των επισκεπτών σε διεθνείς εκθέσεις, στις οποίες συνεχίζει να συµµετέχει µε αµείωτο ρυθµό η Περιφέρεια Κρήτης.

Άλλωστε, πολλοί επισκέπτες που πέρασαν τις διακοπές τους στην Κρήτη επιστρέφοντας πήραν µαζί τους ως ενθύµιο, ανάµεσα σε άλλα, και κάποιο τοπικό προϊόν: είτε τοπική γραβιέρα, είτε µπουκάλι µε ελαιόλαδο κ.ά. Χαρακτηριστικό της στροφής αυτής προς τον αγροτικό τουρισµό είναι και το γεγονός ότι µεµονωµένοι επισκέπτες ταξιδεύουν σε χωριά και δοκιµάζουν γεύσεις της παράδοσης σε ταβέρνες. Η τελευταία διεθνής έκθεση τουρισµού, στην οποία συµµετείχε η Περιφέρεια Κρήτης και όπου έγιναν αναφορές και στην τοπική γαστρονοµία, ήταν η 49η ∆ιεθνής Εκθεση Τουρισµού Vakantiebeurs, στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, την οποία επισκέπτονται περισσότερα από 100.000 άτοµα.

Την Περιφέρεια εκπροσώπησαν τα στελέχη της ∆ιεύθυνσης Τουρισµού, Ελένη Βουγιουκαλάκη και Γιώργος Πανταζής. Στη Βιέννη Προηγήθηκε η συµµετοχή της Κρήτης τον Ιανουάριο στη ∆ιεθνή Εκθεση Τουρισµού «FerienMesse» στη Βιέννη. Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν ο αντιπεριφερειάρχης ∆ιοίκησης και Ηλεκτρονικής ∆ιακυβέρνησης Κυριάκος Κώτσογλου και ο περιφερειακός σύµβουλος Γιάννης ∆εικτάκης, ενώ την εποπτεία για τη λειτουργία του περιπτέρου είχε το στέλεχος του Τµήµατος Τουρισµού της ΠΕ Λασιθίου Αναστασία Στεφανίδου.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας υπήρχε µεγάλη προσέλευση Αυστριακών, στους οποίους δόθηκε ενηµερωτικό υλικό, καθώς και περαιτέρω πληροφορίες, ενώ προσφέρθηκαν παραδοσιακά κρητικά προϊόντα. Το περίπτερο επισκέφθηκαν, µεταξύ άλλων, ο πρόξενος στη Βιέννη Σοφοκλής Μανδαλίδης, ο εµπορικός ακόλουθος Μιχάλης Βρεττάκης, ο γενικός γραµµατέας του ΕΟΤ Κωνσταντίνος Τσέγας, η προϊσταµένη ∆ηµοσίων Σχέσεων της Κεντρικής Υπηρεσίας ΕΟΤ Ελένη Γερολυµάτου, η προϊσταµένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Εξωτερικού Αυστρίας Ελένη Μελιτά,.

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

Κρήτηταβέρνες