Ελλάδα|29.10.2021 15:58

Δίκη Ρουβίκωνα: Για σκευωρία έκαναν λόγο Καλαϊτζίδης, Ματαράγκας - «Δεν έχει πειραχτεί άνθρωπος»

Σοφία Φασουλάκη

Απολογούμενος ο Γιώργος Καλαϊτζίδης για την ανθρωποκτονία εμπόρου ναρκωτικών στα Εξάρχεια, υποστηριξε ότι δεν συμμετείχε σε καμία εκτέλεση. «Επί ένα χρόνο και επτά μήνες εκκρεμεί αν θα πάμε ισόβια εγώ και ο Νίκος. Ζούμε με τον κίνδυνο ότι ανά πάσα στιγμή θα περάσουμε το υπόλοιπο της ζωής μας στη φυλακή», σημείωσε.

«Εμείς δεν θα κάναμε ποτέ εκτέλεση. Έχουν κάνει 400 δράσεις και δεν έχει πειραχτεί ένας άνθρωπος» πρόσθεσε ο Γ. Καλαϊτζιδης  που κατηγορείται για ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία. Επιπλέον τόνισε ότι ο Ρουβίκωνας εξέθετε την ΕΛ.ΑΣ. όταν έκανε συμβολικές δράσεις σε κτίρια που είχαν υψηλή αστυνομική φύλαξη. Υποστήριξε επίσης ότι πρόκειται για πολιτική δίωξη, «στην οποία ενεπλάκησαν συγκεκριμένοι αστυνομικοί και μάρτυρες κατηγορίας».

Για σκευωρία έκανε λόγο ο Ματαράγκας 

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος ως φυσικός αυτουργός της δολοφονιας, Νίκος Ματαράγκας, μίλησε για σκευωρία. Όπως ανέφερε, οι μάρτυρες κατηγορίας ήταν εκείνη την περίοδο κρατούμενοι και κατηγορούμενοι για εμπορία ναρκωτικών

«Τους χαλάγαμε τις δουλειές, για αυτό μας κατηγόρησαν» είπε απολογούμενος καταγγέλλοντας ότι «αυτή η δικογραφία φτιάχτηκε για να χτυπήσουν τον Ρουβικωνα αλλά θα πω ότι είναι γελασμενοι οποίοι θεωρούν ότι με τέτοιου είδους διώξεις τα σταματήσουν το αγωνιστικό κίνημα , είτε είναι ο Ρουβικωνας, είτε οι κομμουνιστές είτε οι αντιφασίστες».

Η δίκη διέκοψε για την 25 Νοεμβρίου όποτε και θα αγορεύσει η εισαγγελέας.

Όλες οι ειδήσεις

Γυναικοκτονία στην Κρήτη: Απειλεί να αυτοκτονήσει ο δράστης - «Είχαμε προηγούμενα», είπε σύμφωνα με μαρτυρία

Το μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία και η αναφορά στη λιτότητα – Μέρκελ: Καταφέραμε στο τέλος να βρούμε κοινή πορεία

Καιρός – Κυκλώνας Νέαρχος: Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν – Πρόγνωση Μαρουσάκη

Κορονοϊός: Προβλέψεις για 1.000 θανάτους τον μήνα ως τα Χριστούγεννα - Γεμίζουν οι ΜΕΘ

Facebook: Η στιγμή που γίνεται Meta - Tι απαντά ο Mark Zuckerberg στις κατηγορίες

ΡουβίκωναςΓιώργος Καλαϊτζίδηςδίκη