Ελλάδα|30.10.2021 15:28

Τουρκικό πλοίο με μετανάστες στην Κρήτη: Crash test για Ελλάδα και Ε.Ε από Τουρκία

Newsroom

Συνεχίζεται ανοιχτά της Καρπάθου το θρίλερ με περισσότερους από 400 μετανάστες οι οποίοι είναι στοιβαγμένοι σε ένα τουρκικό δουλεμπορικό, καθώς η Άγκυρα απάντησε αρνητικά στο αίτημα της Αθήνας να πάρει πίσω το πλοίο με τους μετανάστες που απέπλευσε από τα τουρκικά παράλια και την Παρασκευή βρέθηκε ανοιχτά της Κρήτης. Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τις Βρυξέλλες και την FRONTEX, ενώ εκτός από τα σκάφη του λιμενικού, κοντά στο τουρκικό πλοίο βρίσκονται και ρυμουλκά χωρίς όμως ακόμη να γνωρίζει κανείς που θα οδηγηθεί.

Το πλοίο απέπλευσε από λιμάνι της Τουρκίας και έφτασε μέχρι τα ανοιχτά της Κρήτης όπου και εξέπεμψε σήμα βοήθειας στο 112 οπότε και εντοπίστηκε. Αργά το απόγευμα της Κυριακής το πλοίο αναμένεται να φτάσει σε νησί των Δωδεκανήσων.

Αρνητική απάντηση από Τουρκία για το πλοίο

Η Τουρκία απάντησε αρνητικά στο ελληνικό αίτημα για επιστροφή του πλοίου στο λιμάνι απ' όπου ξεκίνησε. Σύμφωνα με πληροφορίες του Open οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής πλευράς με την τουρκική βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη. Η Ελλάδα ζητά επίμονα από την Τουρκία να πάρει πίσω το φορτηγό πλοίο με τους μετανάστες.

Η πρώτη απάντηση της Τουρκίας ήταν πως το πλοίο θα πρέπει να πάει στο κοντινότερο και ασφαλέστερο λιμάνι και αυτό, όπως είπαν, είναι στην ελληνική επικράτεια. Τα ερωτήματα που γεννώνται από αυτή την ιστορία είναι αρκετά. Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο πλοίο είχε να δώσει στίγμα πάνω από μία δεκαετία. 

Ανώτατος αξιωματικός που μίλησε με τη Γεωργία Λαγού είπε στο Open πως πιθανόν η Τουρκία να θέλει να δοκιμάσει την Ελλάδα έτσι ώστε να στέλνει καραβιές με μετανάστες. Δοκιμάζοντας έτσι τα αντανακλαστικά της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο μεταναστευτικό.

Όλες οι ειδήσεις

Προειδοποίηση ΠΟΥ: Βιολογική βεβαιότητα η εμφάνιση ιού που δεν θα μπορούμε να περιορίσουμε

Αποκάλυψη Χατζηδάκη: Νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό - Πότε θα δοθεί

Guardian: Πώς θα τελειώσει η πανδημία κορονοϊού - Τα βλέμματα όλων στη Βρετανία

Καιρός: Σαρώνει ο κυκλώνας Νέαρχος - Live χάρτης για την κακοκαιρία

Συντάξεις: Πόσα χάνουν όσοι βιάζονται να βγουν σε σύνταξη - Παραδείγματα

πλοίοΤουρκίαμετανάστεςΚρήτη