Ελλάδα|02.11.2021 10:39

Κορονοϊός – Γεροτζιάφας: Lockdown και υποχρεωτικός εμβολιασμός αν συνεχίσουμε να χάνουμε χρόνο

Newsroom

Έντονη είναι η ανησυχία που επικρατεί στους επιστήμονες για την πορεία διασποράς του κορονοϊού, με φόντο τα «μαύρα» ρεκόρ κρουσμάτων που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες.

Σε αυτό το πλαίσιο ήρθε η τοποθέτηση του καθηγητή αιματολογίας στην Ιατρική Σχολή της Σορβόννης Γρηγόρη Γεροτζιάφα, ο οποίος έγραψε στο Facebook: «Εάν στην Ελλάδα συνεχίζουν να χάνουν χρόνο, μέχρι τα Χριστούγεννα θα γίνει και lockdown, και υποχρεωτικός εμβολιασμός, και θα προστεθούν μερικές χιλιάδες βαριά ασθενείς με Covid-19, και θα θησαυρίσουν οι μεγάλοι ιδιωτικοί όμιλοι υγείας από την περίθαλψη των μη Covid-19 ασθενών».

 

Γεροτζιάφας: Lockdown και υποχρεωτικός εμβολιασμός αν συνεχίσουμε να χάνουμε χρόνο

Επεξηγώντας στην ανάρτησή του κατά τη διάρκεια παρέμβασής του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ο κ. Γεροτζιάφας, σημείωσε πως «αυτό που είδαμε μαζί για πρώτη φορά την άνοιξη, όταν σας είχα πει ότι έρχεται το 4ο κύμα. Ήταν δεδομένο ότι θα φτάσουμε σε αυτή την κατάσταση. Δεν έγινε τίποτα για να αντιμετωπιστεί. Επιδημιολόγοι από τον Απρίλιο-Μάιο μιλούσαν για 4ο κύμα. Στην Ελλάδα είμαστε σε βασική έλλειψη ομογενούς εμβολιασμού σε όλη τη χώρα. Υπάρχει ετερογένεια ανά περιοχή, περιοχές με πολύ χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη. Στη Γαλλία είμαστε το 86% του πληθυσμού εμβολιασμένο, άνω των 12 ετών. Η ζωή μας είναι κανονική. Το μεγάλο λάθος που έχει γίνει στην Ελλάδα είναι ότι δεν επιτάχυναν τον εμβολιασμό. Είναι πρόβλημα γενικής στρατηγικής».

«Αυτή τη στιγμή, βλέπω μόνο δύο δυνατότητες. Ταχύτατα υποχρεωτικός εμβολιασμός τουλάχιστον σε όσους είναι υπάλληλοι του κράτους και συνεργασία με τους κοινωνικούς φορείς για τους μετανάστες χωρίς χαρτιά», πρόσθεσε.

Κορονοϊόςlockdownπανδημίανέα μέτρακρούσματαΓρηγόρης Γεροτζιάφας