Ελλάδα|05.11.2021 19:53

«Είστε καλά ρε;» - Ο τραυματισμένος πυροσβέστης φωνάζει στα ΜΑΤ

Newsroom

Στο χειρουργείο ο εποχικός πυροσβέστης ο οποίος σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι συνάδελφοί του τραυματίστηκε όταν άνδρες των ΜΑΤ πέταξαν κροτίδα κρότου λάμψης και η οποία προσγειώθηκε στο χέρι του.

«Είστε καλά ρε;», φωνάζει ο τραυματισμένος πυροσβέστης προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ έξω από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στη λεωφόρο Κηφισίας, φωνάζοντας και δείχνοντάς τους τη ματωμένη παλάμη του κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης εποχικών πυροσβεστών η οποία διαλύθηκε όταν η αστυνομία στράφηκε εναντίον των συγκεντρωμένων με χημικά και ρίψεις νερού από την Αύρα. 


Όπως ανέφερε στο OPEN ο Στέφανος Βασιλάκης, αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Συμβασιούχων Πυροσβεστών, «ο συνάδελφος είναι στο χειρουργείο με βαθύ τραύμα στο χέρι».

Το μεσημέρι της Παρασκευής η λεωφόρος Κηφισίας μετατράπηκε σε πεδίο μάχης όταν η αστυνομία αποφασίζει να διαλύσει τη συγκέντρωση. 

Ο αντιπρόεδρος των Συμβασιούχων Πυροσβεστών καταγγέλλει υπέρμετρη βία, ενώ μάλιστα επισημαίνει ότι «εκτινάχθηκε καπνογόνο το οποίο προσγειώθηκε σε χέρι συναδέλφου». 

Για την υπόθεση έχει διαταχθεί ένορκη διοικητική έρευνα ενώ προσήχθησαν πέντε εποχικοί πυροσβέστες. 

αστυνομίαΜΑΤτραυματίαςπυροσβεστική