Ελλάδα|06.11.2021 09:56

Γυναικοκτονία στην Κρήτη: «Έσφαξα τη μάνα σου» μου είπε στο τηλέφωνο - Συγκλονίζει η κόρη της Νεκταρίας

Newsroom

Σοκαριστικές είναι οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τη γυναικοκτονία που έλαβε χώρα στην Ιεράπετρα της Κρήτης, όταν η 48χρονη Νεκταρία δολοφονήθηκε με πολλαπλές μαχαιριές από τον πρώην σύζυγό της και πατέρα των παιδιών της.

Μιλώντας στον ANT1, η δευτερότοκη κόρη της Νεκταρίας και του συζυγοκτόνου υποστήριξε ότι την ημέρα του φόνου, ο πατέρας της την πήρε τηλέφωνο και της είπε «έσφαξα τη μάνα σου». «Ήταν εμμονικός με τη μητέρα μου. Την Παρασκευή το πρωί, την ημέρα του φόνου, με πήρε τηλέφωνο και είπε ''έσφαξα τη μάνα σου''» δήλωσε η κόρη της Νεκταρίας.

«Μας χτυπούσε και είχα κάνει μήνυση»

«Ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήταν πολύ κακός με εμάς. Μας χτυπούσε και είχα κάνει μήνυση γι' αυτό στο αστυνομικό τμήμα. Αυτό που έκανε ήταν προσχεδιασμένο. Δεν γίνεται ξαφνικά μία εβδομάδα πριν από τον φόνο να θέλει να δει ψυχολόγο. Τα είχε κανονίσει έτσι ώστε να βγει στο τέλος τρελός» είπε η κόρη της άτυχης 48χρονης για τον δολοφόνο.

«Μας μάζεψε το προηγούμενο βράδυ σαν να ήθελε να μας αποχαιρετήσει»

Παράλληλα, η κόρη του δράστη αποκάλυψε ότι το προηγούμενο βράδυ από εκείνο που έλαβε χώρα το έγκλημα: «μας μάζεψε και κατά κάποιο τρόπο σαν να μας αποχαιρέτησε, σαν να ήξερε ότι θα πάει φυλακή».

Την κυνηγούσε με μαχαίρι για να την σκοτώσει

Εικόνες από τη στιγμή της γυναικοκτονίας καταγράφονται σε βίντεο ντοκουμέντο που δείχνει την 48χρονη Νεκταρία να προσπαθεί να σωθεί από τον πρώην σύζυγό της. Στο βίντεο, διακρίνεται ο 54χρονος συζυγοκτόνος με κράνος στο κεφάλι να κυνηγά την Νεκταρία με το μαχαίρι, ενώ εκείνη τρέχει να σωθεί. Όπως, μάλιστα, επισημαίνεται, αμέσως μετά «την ακινητοποιεί και τη μαχαιρώνει 16 φορές».

Τα σοκαριστικά πλάνα που μετέδωσε το Mega προέρχονται από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης του χώρου με τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, στα οποία η 48χρονη είχε βρεθεί αναζητώντας εργασία. Οπως σημειώνεται, μετά τη δολοφονία της πρώην γυναίκας του, ο δράστης φεύγει από το σημείο κρατώντας το φονικό όπλο και πηγαίνοντας στο μηχανάκι του, εγκαταλείποντας τον τόπο του εγκλήματος.

Εκεί, στο πάρκινγκ των δωματίων, την ώρα που πάει να φύγει, τον πλησιάζει η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης, η οποία ήταν και εκείνη που ειδοποίησε την αστυνομία.

Τι ισχυρίζεται ο γυναικοκτόνος

Από τη μεριά του, ο 54χρονος γυναικοκτόνος που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τη 48χρονη πρώην σύζυγό του, Νεκταρία στην Ιεράπετρα, παρουσίασε τη δική του εκδοχή, κατά την απολογία του.

Σύμφωνα με τον ANT1, υποστήριξε ότι «το μαχαίρι το έχω πάντα στο μηχανάκι μου, κάτω από τη σέλα. Εκείνο το πρωί πήγα στη δουλειά της για να της πω ότι έπρεπε να φροντίσει εκείνη τα παιδιά και ότι σκόπευα να νοικιάσω σπίτι για να μείνω αλλού. Είδα ότι έφτασε στη δουλειά με τον […] και επειδή ξέρω ότι είναι νευρικός και αν με έβλεπε να μιλάω με την Νεκταρία μπορεί να μου έκανε επίθεση, για αυτό πήρα το μαχαίρι μαζί μου, για την προστασία μου».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τον ΑΝΤ1, ο 54χρονος ισχυρίστηκε ότι δεν ζήλευε τη 48χρονη. «Θα της έλεγα ότι θα έφευγα από το σπίτι. Θα νοίκιαζα αλλού. Δεν την ήθελα μαζί μου, να ήμαστε ανδρόγυνο, από εγωισμό. Όταν την ακολούθησα, γύρισε και μου είπε: Ηρθε ο μ…!, εκεί θόλωσα και δεν θυμάται τι έγινε μετά».

Επίσης, αρνείται ότι χτυπούσε τη 48χρονη Νεκταρία. «Με τη γυναίκα μου ζούσαμε μαζί στο ίδιο σπίτι μέχρι και πριν από 7 μήνες που έφυγε για να φροντίσει μια ηλικιωμένη. Δεν την είχα δείρει ποτέ. Δεν είχα σηκώσει χέρι πάνω της».

«Εγώ ήξερα ότι μένει στο σπίτι των ηλικιωμένων που φρόντιζε. Τρεις μήνες πριν φύγει από το σπίτι κατάλαβα ότι κάτι συνέβαινε», συμπλήρωσε ενώ όπως σημειώνεται στον ΑΝΤ1, φέρεται να ζήτησε συγγνώμη από τα παιδιά του για ό,τι προκάλεσε και ότι δεν ήταν η πρόθεσή του να σκοτώσει τη μητέρα τους.

Σε κατάσταση σοκ τα παιδιά της οικογένειας

Ο Απόστολος Λύτρας, ο δικηγόρος που έχει αναλάβει την οικογένεια της 48χρονης, μίλησε για συγκλονιστικές σκηνές. «Αυτό που βλέπω είναι συγκλονιστικό. Μου κάνει για άνθρωπος που ήξερε πολύ καλά τι πήγε να κάνει. Δεν δείχνει κάτι διαφορετικό», είπε στο Mega.

Σύμφωνα με τον κ. Λύτρα, το βάρος τώρα πέφτει στα 4 παιδιά της οικογένειας, τα οποία «είναι σε κατάσταση σοκ. Δεν ξέρω πως αλλιώς να περιγράψω την κατάστασή τους. Η μεγάλη κόρη του ζευγαριού έχει γίνει και μητέρα και πατέρας στα αδέλφια της. Είναι τρομακτικά δύσκολη η κατάστασή τους, έχει αλλάξει όλη τους η ζωή».

δολοφονίαΙεράπετραγυναικοκτονίαΚρήτη