Ελλάδα|06.11.2021 12:15

Ομίχλη τύλιξε πολλές περιοχές της Ελλάδας: Εντυπωσιακές εικόνες από Αθήνα και Σύρο

Newsroom

Μέσα σε ένα απόκοσμο σκηνικό ξύπνησαν το πρωί του Σαββάτου κάτοικοι της Αττικής, καθώς η πυκνή ομίχλη είχε τυλίξει το Λεκανοπέδιο δημιουργώντας ένα σπάνιο θέαμα. Οι Αθηναίοι που ξύπνησαν νωρίς το πρωί γέμισαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το πέπλο ομίχλης που τύλιξε την πρωτεύουσα. Καθώς περνούσε η ώρα και ο ήλιος εμφανιζόταν στον αθηναϊκό ορίζονττα το πέπλο ομίζλης σταδιακά διαλύθηκε.

Παρόμοιες εικόνες σχηματίστηκαν και στη Σύρο με τα σύννεφα να σχηματίζονται ακριβώς πάνω από τη θάλασσα με τους κατοίκους να νομίζουν ότι είναι σε πτήση πάνω από τα σύννεφα! Ο φωτογράφος Χρύσανθος Αντώνιος Σολάρης είπε στο ethnos.gr για το ασυνήθιστο σκηνικό:«Είμαι 65 ετών και δεν το είχε ξαναδεί. Νόμιζα πως είχα πεθάνει και ήμουν στον Παράδεισο».

Όπως καταγράφουν οι εικόνες από τη Eurokinissi, η ομίχλη τύλιξε και την Αργολίδα.

Προβλήματα τη νύχτα με πτήσεις στην Αθήνα

Η ομίχλη κάλυψε αρκετούς δρόμους σε αρκετές περιοχές της Αττικής από τη νύχτα. Επίσης, εξαιτίας της ομίχλης δύο αεροπορικά δρομολόγια με προορισμό την Αθήνα, προσγειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο. Αρχικά προσγειώθηκε στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Παρασκευής 5/11 αεροπλάνο της Aegean που εκτελούσε το δρομολόγιο Ζυρίχη – Αθήνα, ενώ πτήση από Μυτιλήνη προς Αθήνα κατευθύνθηκε στο Ηράκλειο, σύμφωνα με την τηλεόραση του OPEN.

Σύροςομίχλη