Ελλάδα|27.01.2019 22:24

Ένταση στη Θεσσαλονίκη: Προσαγωγές και συλλήψεις μετά τα επεισόδια (vids)

Newsroom

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής, ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς των ΜΑΤ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Όλα ξεκίνησαν, όταν περίπου 200 άτομα συγκεντρώθηκαν λίγο πριν από τις 18:00 στην οδό Μαρία Κάλλας, στο ύψος της 25ης Μαρτίου και πολύ κοντά στο Μέγαρο Μουσικής όπου επρόκειτο να μιλήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν ελληνικές σημαίες, φώναζαν συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και κατά του προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό. Οι αστυνομικοί τους εμπόδισαν και ακολούθησαν μάχες σώμα με σώμα στη γύρω περιοχή. Σύμφωνα με το thesstoday.gr οι διαδηλωτές που βρίσκονταν κοντά στο Μέγαρο Μουσικής αποδοκίμασαν έντονα, την Κατερίνα Νοτοπούλου και τον Σωκράτη Φάμελλο, την ώρα που έφταναν στην εκδήλωση.

Εντωμεταξύ μια άλλη ομάδα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έξω από το Μέγαρο Μουσικής, κατάφερε να σπάσει τον ισχυρό αστυνομικό κλοιό και να μπει στον προαύλιο χώρο σχολείου που βρίσκεται μπροστά από το Μέγαρο. Όπως αναφέρει το thesstoday.gr αμέσως σήμανε συναγερμός στα ΜΑΤ, ενώ επιστρατεύτηκαν και δυνάμεις της ΔΙ.ΑΣ.  Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε προσαγωγές δύο ατόμων, μία εκ των οποίων μετατράπηκε σε σύλληψη, καθώς στην κατοχή του ατόμου βρέθηκε μαχαίρι. 

Δείτε τα βίντεο του thestival.gr και του thesstoday.gr

ΘεσσαλονίκηδακρυγόναεπεισόδιαΠροκόπης Παυλόπουλοςσυλλήψεις