Κορονοϊός - Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις και επταήμερο λουκέτο σε δύο καταστήματα για πελάτες χωρίς πιστοποιητικά
NewsroomΑναστολή λειτουργίας επτά ημερών και 2.000 ευρώ πρόστιμο επιβλήθηκαν σε δύο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Θεσσαλονίκη, ενώ συνελήφθησαν και οι ιδιοκτήτες τους, για εξυπηρέτηση πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά νόσησης ή εμβολιασμού, χθες Παρασκευή 5 Νοεμβρίου και στο πλαίσιο των ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού. Στους δύο πελάτες επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ στον καθένα.
Επίσης, αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη ενός κλειδαρά καθώς παρείχε υπηρεσίες χωρίς να κάνει χρήση προστατευτικής μάσκας και κατά την διάρκεια του ελέγχου απώθησε και εξύβρισε τους υπαλλήλους της ΔΙΜΕΑ και της Δημοτικής Αστυνομίας. Παράλληλα βεβαιώθηκε πρόστιμο 300 ευρώ.
Βεβαιώθηκαν ακόμα 15 παραβάσεις των 300 ευρώ από εργαζόμενους καταστημάτων και πελάτη, όπως επίσης και 5 παραβάσεις σε καταστήματα, καθώς δεν είχαν αναρτήσει τον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό ατόμων.
Εντατικοί είναι οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας. Χθες, διενεργήθηκαν σε όλη την επικράτεια 85.367 έλεγχοι, από τους οποίους οι 42.718 στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας σε 16 καταστήματα σε όλη την επικράτεια, βεβαιώθηκαν συνολικά 382 παραβάσεις και έγιναν 9 συλλήψεις.
- Κραυγή απόγνωσης Έλληνα κτηνοτρόφου στο OPEN: «Ποια φέτα; Σε λίγο δε θα έχουμε γάλα ούτε για γιαούρτι»
- Δύσκολες ώρες για τον πατέρα της Μέγκαν Μαρκλ - Ακρωτηριάστηκε το πόδι του και νοσηλεύεται στην εντατική
- Κλήρωση Μουντιάλ 2026: Οι 12 όμιλοι για το μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού του καλοκαιριού
- «Η Τουρκία εγκαταλείπει τα S-400 και ξεκινάει να προμηθεύεται F-35», λέει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα