Ελλάδα|07.11.2021 10:45

Δολοφονία ηλικιωμένης στο Βόλο: Το τηλεφώνημα του βαφτισιμιού στην αστυνομία

Newsroom

Με 20 μαχαιριές φέρεται πως δολοφόνησε την 75χρονη γυναίκα ο βαφτισιμιός της σε ένα έγκλημα που έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία του Βόλου

Όπως μεταδίδει το τοπικό μέσο thenewspaper.gr, ο βαφτισιμιός της ηλικιωμένης κάλεσε στο τηλέφωνο αστυνομικό της Υ.Α. Βόλου και ομολόγησε πως αυτός σκότωσε την 75χρονη νονά του χωρίς να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες για το άγριο φονικό ή πληροφορίες για το πού βρίσκεται ο ίδιος.

Τα αντανακλαστικά των αστυνομικών λειτούργησαν άμεσα εντοπίζοντας την αλλοδαπή σύζυγο του, από την οποία προσπάθησαν να μάθουν που βρίσκεται ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος.

Η γυναίκα υποστήριξε ότι γνώριζε για την φρικαλέα πράξη του, καθώς την είχε ειδοποιήσει τηλεφωνικά αλλά δεν γνώριζε πού βρίσκεται ο σύζυγος της.

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, η γυναίκα ήταν ευκατάστατη χήρα και ζούσε στο ίδιο σπίτι με τον γιο της ο οποίος αντιμετωπίζει πνευματικά και κινητικά προβλήματα.

Ο δράστης φέρεται να επισκέφτηκε το μεσημέρι της Πέμπτης την νονά του στο σπίτι της στη Νέα Ιωνία Βόλου και απαίτησε 2.000 ευρώ. Η γυναίκα δεν του τα έδωσε και τότε ο δράστης έβγαλε μαχαίρι και κυριολεκτικά την τραυμάτισε θανάσιμα με περισσότερες από 20 μαχαιριές.

Ο γιος της λόγω της κατάστασής του δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό, όμως ούτε και οι γείτονες παρότι η πολυκατοικία έχει πέντε διαμερίσματα ανά όροφο. Ο δράστης αμέσως μετά τύλιξε με μονωτική το κεφάλι της νονάς του και το σώμα της με ένα πάπλωμα, την έσυρε έως το ασανσέρ και από εκεί στο υπόγειο της πολυκατοικίας.

Μέσα στην αποθήκη του υπογείου της πολυκατοικιας όπου εντοπίστηκε το πτώμα βρέθηκε και η σφουγγαρίστρα με τον κουβά που χρησιμοποίησε για να καθαρίσει τα αίματα ο δράστης της δολοφονίας. Η γυναίκα ήταν μαχαιρωμένη κι έφερε τραύματα σύμφωνα με πληροφορίες, σε όλη την αριστερή πλευρά του σώματός της και στο λαιμό.

Η έρευνα της ΕΛΑΣ

Η Αστυνομία ερευνούσε από την Παρασκευή την εξαφάνιση της γυναίκας και οι αστυνομικοί είχαν αρχίσει να μαθαίνουν αρκετές λεπτομέρειες που τους οδήγησαν σε συμπεράσματα. Εντόπισαν αρχικά τις κηλίδες κοντά στην πόρτα του διαμερίσματος, στο ασανσέρ, στη συνέχεια στο υπόγειο και κατέληξαν στην σορό του άγρια δολοφονημένου θύματος.

Εντός της οικίας βρέθηκε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό άθικτο και έτσι δεν είναι σίγουρο αν ο δράστης κατάφερε να αρπάξει κάποια χρήματα.

ηλικιωμένηδολοφονίαΒόλος