Ελλάδα|08.11.2021 14:54

Κορονοϊός: To Γεννηματάς διαψεύδει Παγώνη για «Νύχτα Αγίου Βαρθολομαίου» - Δεν αυξήθηκαν τα περιστατικά

Newsroom

Το νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε διαψεύδει την πρόεδρο του ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη η οποία το πρωί της Δευτέρας έκανε λόγο για «Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου στο νοσοκομείο». Το νοσοκομείο υπογραμμίζει ότι η εισαγωγή περιστατικών κορονοϊού παρουσιάζει σταθερότητα σε σχέση με την προηγούμενη εφημερία -δημοσιεύοντας μάλιστα αναλυτικά τους αριθμούς-  και υπογραμμίζει ότι δεν πραγματοποιήθηκε καμία ενίσχυση σε κλινες από άλλη μονάδα υγείας, όπως ισχυρίστηκε η κυρία Παγώνη.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Αναφορικά με δηλώσεις της Προέδρου της ΕΙΝΑΠ ως προς τις εφημερίες στις 7-8/11/2021, διευκρινίζεται ότι το σύνολο των εισαγωγών Covid/ non Covid περιστατικών  παρουσιάζει σταθερότητα, συγκριτικά με την προηγούμενη ημερομηνία εφημέρευσης, ενώ ειδικά τα περιστατικά Covid  εμφανίζονται μειωμένα (16 έναντι 25 στις 30/10/2021).

Σχετικά με τις επικουρικές κλίνες, στη χθεσινή εφημερία αναπτύχθηκαν 24 (35 στην εφημερία της 30ης Οκτωβρίου). Με την έκδοση εξιτηρίων, οι ασθενείς θα προωθηθούν σταδιακά στους θαλάμους των Κλινικών του Νοσοκομείου.

Τέλος, επισημαίνεται ότι στο Νοσοκομείο δεν υπήρξε ανάγκη και δεν πραγματοποιήθηκε καμία ενίσχυση σε υλικό  (επικουρικές κλίνες κλπ.), από το Γ.Ν.Ν.Θ. «ΣΩΤΗΡΙΑ» ή από άλλη  Μονάδα Υγείας

Οι εφημερίες του νοσοκομείου

Παγώνη: Είχαμε νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου στο Γεννηματάς

Σε δραματικούς τόνους περιέγραψε την κατάσταση στα νοσοκομεία και την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, το πρωί της Δευτέρας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Είχαμε, μια πάρα πολύ δύσκολη νύχτα. «Η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου». Πήραμε ράντζα δανεικά από τη Σωτηρία» επεσήμανε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ. «Από τα δεδομένα που έχουμε  στα χέρια μας πάει το πράγμα για 10.000 κρούσματα αυτή την εβδομάδα» τόνισε.    

«Ποια Χριστούγεννα; Ο καθένας να προσπαθήσει να διαφυλάξει την οικογένειά του, να πάρει μέτρα προστασίας για να μη βρεθεί σε ράντζο». «Οι Πορτογάλοι είναι πιο έξυπνοι από εμάς; Οι Ιταλοί είναι πιο έξυπνοι από εμάς; Αυτό δεν το δέχομαι» σημείωσε για τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού σε αυτές τις χώρες. «Αν δεν εμβολιαστούμε να πάμε 80% plus δεν πρόκειται να γίνει τίποτε» είπε. 

ΚορονοϊόςΝοσοκομείο ΓεννηματάςΜατίνα Παγώνη