Ελλάδα|09.11.2021 09:49

Παγώνη για εφημερία στο Γεννηματάς: Ήταν νύχτα Αγίου Βαρθολομαίου - Ανακοινώσεις βγάζεις όταν γνωρίζεις

Newsroom

Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η κόντρα που έχει ξασπάσει ανάμεσα στην πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη και τη διοίκηση του νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς». Για την ανακοίνωση του νοσοκομείου για την εφημερία, η οποία διέψευσε την δήλωσή της περί «νύχτας του Αγίου Βαρθολομαίου», η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη μιλώντας στο OPEN αφησε ξανά αιχμές για την διοίκηση του νοσοκομείου. Υπενθυμίζεται ότι αμέσως μετά ανακοίνωση η κυρία Παγώνη μιλώντας στο ethnos.gr διέψευσε το νοσοκομείο σημειώνοντας ότι η Διοίκηση του δεν ήταν εκεί. «Οι κλινικές του νοσοκομείου είναι γεμάτες από ράντζα από την παθολογική κλινική και αυτό δεν τιμά μια διοίκηση», είχε τονίσει μεταξύ άλλων. 

Το πρωί της Τρίτης μιλώντας στο OPEN και στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», επέμεινε στην άποψή αυτή ρίχνοντας εκ νέου «καρφιά» προς την διοίκηση του νοσοκομείου. «Τα στοιχεία και όσοι είναι στην εφημερία απαντούν. Η εφημερία ήταν δύσκολη πολύ δύσκολη, δεν ξέραμε στις 3  τη νύχτα που θα βάλουμε τους αρρώστους. Αν θα μεταγγίσουμε σε ράντζο ή αν θα βάλουμε οξυγόνο σε ράντζο και πώς θα γίνει αυτό», σημείωσε και εν συνεχεία τόνισε ότι «μιλάς μόνο όταν ξέρεις τα περιστατικά. Τότε βγάζεις τις ανακοινώσεις».

Η κατάσταση ήταν τραγική - Δεν με αφορά τι λέει όποιος δεν ήταν εκεί

«Γεμίσαμε τις υπόλιπες κλινικές με ράντζα και προσπαθήσαμε να διαχειριστούμε τα περιστατικά. Εϊναι δύσκολο να έχεις έναν ασθενή σε ράντζο και οι συγγενείς ρωτούν και με το δίκιο τους “Πότε θα ανέβει στο κρεβάτι;”.

«Εγώ όταν τοποθετούμε λέω τα πράγματα με το όνομα τους. Η κατάσταση στην εφημερία ήταν πραγματικά τραγική. Αυτή ήταν η πραγματικότητα. Το τι λέει ο καθένας που δεν ήταν εκεί δεν με αφορά», σημείωσε.

Δεν είναι η δουλειά μου να κάνω διαλόγους με τη διοίκηση

Για το γεγονός ότι το νοσοκομείο διέψευσε ότι πήρε ράντζα από άλλες μονάδες Υγείας η κυρία Παγώνη απάντησε ότι «το θέμα δεν είναι από πού δανείστηκαν τα ράντζα αλλά γιατί μπαίνουν σε ράντζα οι ασθενείς. Αυτό είναι το δια ταύτα. Αυτό απασχολεί γιατρούς και νοσηλευτές». «Εμείς όταν έχουμε πρόβλημα δεν διώχνουμε ασθενείς. Βρίσκουμε είτε ράντζα είτε κρεβάτια» σημείωσε.

Σε ερώτηση σχετικά με το αν μίλησε με τη διοίκηση ξεκαθάρισε ότι δεν το έκανε γιατί δεν είναι αυτή η δουλειά της ως γιατρός. «Όταν έπρεπε να διαχειριστούμε όλους αυτούς τους ασθενείς, θα έκανα διάλογο με την διοίκηση;», αναρωτήθηκε και επεσήμανε ότι «δεν είναι η δουλειά μου να κάνω διαλόγους».

«Ήταν νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου» - Το σύνολο των εισαγωγών ήταν 71 και την προηγούμενη φορά 52

Επέμεινε μάλιστα στην άποψή της ότι η εφημερία ήταν «ήταν νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου», ενώ ξεκαθάρισε ότι σε ράντζα μπαίνουν οι non covid ασθενείς. Για το σύνολο των εισαγωγών στην παθολογική κλινική που διαχειρίζεται τα περιστατικά covid σημείωσε ότι «την προηγούμενη φορά ήταν 52 και τώρα ήταν 71. Δεν ήταν τα ίδια νούμερα». Επίσης επεσήμανε ότι είχε ενημέρωση σαν γιατρός ότι φέρνουν ράντζα από το «Σωτηρία».

Η απάντηση της Ματίνας Παγώνη στο ethnos.gr

Η Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) Ματίνα Παγώνη μιλώντας στο ethnos.gr τη Δευτέρα διέψευσε την διοίκηση λέγοντας χαρακτηριστικά: «Να έρθετε να δείτε τα ράντζα σε όλες τις κλινικές. Γιατί τη νύχτα που γίνονταν όλα αυτά η Διοίκηση του Γεννηματάς δεν ήταν εδώ».

Η Ματίνα Παγώνη σημειώνει μάλιστα σε έντονο ύφος: «Οι κλινικές του νοσοκομείου είναι γεμάτες από ράντζα από την παθολογική κλινική και αυτό δεν τιμά μια διοίκηση. Και η Διοίκηση δεν ήταν εδώ».

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς»

Αναφορικά με δηλώσεις της Προέδρου της ΕΙΝΑΠ ως προς τις εφημερίες στις 7-8/11/2021, διευκρινίζεται ότι το σύνολο των εισαγωγών Covid/ non Covid περιστατικών παρουσιάζει σταθερότητα, συγκριτικά με την προηγούμενη ημερομηνία εφημέρευσης, ενώ ειδικά τα περιστατικά Covid  εμφανίζονται μειωμένα (16 έναντι 25 στις 30/10/2021).

Σχετικά με τις επικουρικές κλίνες, στη χθεσινή εφημερία αναπτύχθηκαν 24 (35 στην εφημερία της 30ης Οκτωβρίου). Με την έκδοση εξιτηρίων, οι ασθενείς θα προωθηθούν σταδιακά στους θαλάμους των Κλινικών του Νοσοκομείου.

Τέλος, επισημαίνεται ότι στο Νοσοκομείο δεν υπήρξε ανάγκη και δεν πραγματοποιήθηκε καμία ενίσχυση σε υλικό  (επικουρικές κλίνες κλπ.), από το Γ.Ν.Ν.Θ. «ΣΩΤΗΡΙΑ» ή από άλλη  Μονάδα Υγείας.

Οι εφημερίες του νοσοκομείου

ΚορονοϊόςκρούσματαΜατίνα ΠαγώνηΝοσοκομείο Γεννηματάςεφημερία