Ελλάδα|28.01.2019 10:20
Σιωπηλή διαμαρτυρία στο μνημείο του εβραϊκού νεκροταφείου στο ΑΠΘ
NewsroomΣιωπηλή διαμαρτυρία έχει προγραμματιστεί για σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι στο μνημείο του εβραϊκού νεκροταφείου στο ΑΠΘ, ύστερα από διαδικτυακό κάλεσμα με αφορμή την βεβήλωση του μνημείου που βρίσκεται στο πάρκο του Αστεροσκοπείου της πανεπιστημιούπολης, την περασμένη Παρασκευή (25/1).
Ο βανδαλισμός αυτός συνέβη λίγες ημέρες πριν τις εκδηλώσεις για την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος.
«Διαμαρτυρόμαστε στην πρωτοφανούς βιαιότητας καταστροφή του μνημείου μας. Η βεβήλωση και η πρωτοφανής καταστροφή του μνημείου θίγει το άσυλο, την ακαδημαϊκή μας αξιοπρέπεια και την ίδια τη δημοκρατία», επισημαίνεται στο κάλεσμα.
Διαβάστε ακόμη
- Αποκάλυψη OPEN για ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι διάλογοι που «καίνε» βουλευτές και πρώην υπουργούς - Στα όρια κακουργήματος
- Τι λέει η Καρυστιανού για το κόμμα της: Το όνομα, το βίντεο με την κλεψύδρα και η ιδρυτική διακήρυξη
- Ποιοι εργαζόμενοι δεν κινδυνεύουν από την τεχνητή νοημοσύνη - Τα αλώβητα επαγγέλματα και οι επιλογές των νέων
- Αυτή η μικρή πόλη είχε τον πιο μολυσμένο αέρα του 2025 - «Ακόμα κι η αναπνοή είναι δύσκολη»