Ελλάδα|10.11.2021 23:28

Ingerborg Beugel: Η Ολλανδή δημοσιογράφος διαψεύδει ότι έχει υπηρέτες - «Η Τουρκία είναι δικτατορία»

Newsroom

Τις δικές της απαντήσεις για πράγματα τα οποία τις καταλόγισαν έδωσε η Ολλανδή δημοσιογράφος Ingerborg Beugel, η οποία με ερώτηση που έκανε σχετικά με επαναπροωθήσεις μεταναστών από την Ελλάδα προκάλεσε τον εκνευρισμό του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Η ίδια μιλώντας στον Alpha διέψευσε αναφορές για μαρτυρίες γειτόνων της, σύμφωνα με της οποίες βάζει αλλοδαπούς να της πάνε βόλτα τα σκυλιά ενώ μίλησε και για τη σύλληψή της από τις ελληνικές αρχές πριν από λίγους μήνες για διευκόλυνση διαμονής «παράνομου μετανάστη» στη χώρα μας.

Επιπλέον, η Ingerborg Beugel ξεκαθάρισε ότι γνωρίζει πολύ καλά τα «παιχνίδια» που παίζει η Τουρκία σε βάρος μεταναστών στο Αιγαίο καθώς έχει βρεθεί στη γειτονική χώρα και έχει κάνει τέτοια ρεπορτάζ ενώ διευκρίνισε ότι αν ζούσε στην Τουρκία, θα πολεμούσε την εκεί εξουσία.

Αγαπώ την Ελλάδα - Η Τουρκία είναι δικτατορία

«Η Ελλάδα είναι η χώρα των παιδιών μου. Λατρεύω τους Έλληνες», τόνισε η Ολλανδή δημοσιογράφος στον Alpha και στη συνέχεια μίλησε για την Τουρκία. «Ήμουν από τις πρώτες δημοσιογράφους που έγραψαν για την Τουρκία. Πήγα στην Τουρκία, έκανα τεράστια ρεπορτάζ Εάν ήμουν ανταποκρίτρια στην Τουρκία, θα πολεμούσα την τουρκική εξουσία μ' αυτό που κάνω», υποστήριξε και στη συνέχεια μίλησε μια σκληρούς χαρακτηρισμούς για το καθεστώς της Τουρκίας. «Όλοι ξέρουμε ποια παιχνίδια παίζει η Τουρκία, ότι η Τουρκία είναι μία δικτατορία».

Δεν έχω υπηρέτη για τα σκυλιά μου - Ο μετανάστης που φιλοξενούσα δεν ήταν ποτέ παράνομος

Ερωτηθείσα για μια ανάρτηση γείτονα της, η οποία τις προηγούμενες ώρες έκανε τον γύρο του Διαδικτύου, σύμφωνα με τον οποίο «τα σκυλιά της βγάζουν βόλτα Πακιστανοί υπηρέτες της», η δημοσιογράφος την διέψευσε: «Δεν έχω (σ.σ υπηρέτες), τους μοναδικούς που έχω στο σπίτι μου είανι έναν άστεγο που φιλοξενώ γιατί αλλιώς θα πεθάνει από το κρύο στη βάρκα μου. του φίλους μου και τα παιδιά μου όταν έρχονται αλλά και τρεις σκύλους από τον δρόμο», σημειώνει.

Όσον αφορά στον μετανάστη που φιλοξενούσε και εξαιτίας αυτής της υπόθεσης συνελήφθη υποστήριξε ότι «ποτέ δεν ήταν παράνομος». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha εκείνος ζει ακόμα στη χώρα μας καθώς η εκδίκαση της υπόθεσής του εκκρεμεί ακόμα. 

H ερώτηση της δημοσιογράφου

Την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου, Ολλανδή δημοσιογράφος πήρε τον λόγο και, απευθυνόμενη στα αγγλικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, είπε: «Πότε επιτέλους θα σταματήσετε να λέτε ψέματα; Ψέματα για τις επαναπροωθήσεις, ψέματα για το τι γίνεται με τους πρόσφυγες στην Ελλάδα, σας παρακαλώ μην προσβάλλετε τη νοημοσύνη τόσο τη δική μου όσο των άλλων δημοσιογράφων στον κόσμο, καθώς υπάρχουν στοιχεία που επιμένετε να αρνείστε και να ψεύδεστε», είπε και συνέχισε: «αυτό είναι σαν μια ναρκισσιστική κακοποίηση. Γιατί δεν είστε ειλικρινής; Γιατί δε λέτε “οι Βρυξέλλες μας άφησαν μόνους, περιμέναμε για έξι χρόνια, κανείς δεν έκανε κάτι και πλέον κάνω σκληρές, βάρβαρες επαναπροωθήσεις”. Γιατί σταματήσατε να χτυπάτε την πόρτα των Βρυξελλών;»

Μητσοτάκης: Δε θα ανεχτώ να με προσβάλλετε

Αφότου άκουσε την ερώτηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε στη δημοσιογράφο μη κρύβοντας τον έντονο εκνευρισμό του. «Καταλαβαίνω ότι στην Ολλανδία έχετε μια παράδοση να ρωτάτε ευθείες ερωτήσεις στους πολιτικούς, κάτι το οποίο σέβομαι πολύ. Αυτό που δε θα δεχθώ, είναι σε αυτό το γραφείο να προσβάλλετε εμένα ή τον ελληνικό λαό με κατηγορίες και εκφράσεις που δεν στηρίζονται από πραγματικά γεγονότα, όταν αυτή η χώρα ασχολείται με μια προσφυγική κρίση που έχει ένταση χωρίς προηγούμενο, σώζει εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες ανθρώπους στη θάλασσα -μόλις σώσαμε 250 ανθρώπους που κινδύνευαν να πνιγούν στα νότια της Κρήτης- κάνουμε αυτό κάθε μέρα, σώζουμε ανθρώπους στη θάλασσα, ενώ την ίδια ώρα, ναι, εμποδίζουμε βάρκες που έρχονται από την Τουρκία -κάτι που είναι δικαίωμά μας με γνώμονα την ευρωπαϊκή νομοθεσία- και περιμένουμε την τουρκική ακτοφυλακή να έρθει, να τους περισυλλέξει και να τους οδηγήσει πίσω στην Τουρκία. Συνεπώς, αντί να ρίχνετε το φταίξιμο στην Ελλάδα, θα πρέπει να ρίξετε το φταίξιμο σε εκείνους που εργαλειοποιούν συστηματικά το προσφυγικό, σπρώχνοντας ανθρώπους σε απελπισμένες καταστάσεις από μια ασφαλή χώρα -διότι θυμίζω ότι όσοι είναι στην Τουρκία δεν κινδυνεύουν. Να ρίξετε το φταίξιμο σε άλλους κι όχι σε μας. Έχουμε μια σκληρή αλλά δίκαιη πολιτική στο μεταναστευτικό», απάντησε ενώ, στη συνέχεια, ρώτησε την Ολλανδή δημοσιογράφο αν έχει επισκεφθεί το camp προσφύγων στη Σάμο. Όταν εκείνη τού απάντησε καταφατικά, εξοργισμένος ο πρωθυπουργός τής απάντησε: «Όχι, δεν έχετε πάει στη Σάμο. Δεν θα έρχεστε σε αυτό το κτίριο και να με προσβάλετε. Σας απαντώ και μη με διακόπτετε».

H Oλλανδή ρεπόρτερ μετά το επεισόδιο που σημειώθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό έκανε στα social media ανάρτηση με στην οποία ανέφερε ότι έχει επισκεφθεί το νέο προσφυγικό καμπ της Σάμου το οποίο αποκάλεσε τρομακτικό ενώ επίσης έγραψε ότι όταν έφυγε από το Μέγαρο Μαξίμου την παρακολούθησε κάποιος

δημοσιογράφοςΚυριάκος ΜητσοτάκηςΟλλανδίαεπαναπροωθήσεις