Ελλάδα|15.11.2021 09:50

Παγώνη: Δύσκολη η κατάσταση μέχρι τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα να συνδράμουν οι ιδιώτες γιατροί

Newsroom

Για «εμπόλεμη κατάσταση» στα νοσοκομεία της χώρας εξαιτίας των νοσηλειών λόγω κορονοϊού μίλησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ  Ματίνα Παγώνη, ενώ κάλεσε τους γιατρούς να πάρουν και αυτοί από ένα «όπλο» και να συνδράμουν.

Για το ενδεχόμενο ακαταδίωκτου για την προστασία των ιδιωτών γιατρών από τις μηνύσεις, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σχολίασε ότι οι γιατροί του ΕΣΥ έμειναν εκτός, ακόμη και όταν το ακαταδίωκτο θεσπίστηκε για τα μέλη των επιτροπών.  «Έτσι εδώ και δύο χρόνια οι γιατροί βρίσκονται καθημερινά σε αντιπαραθέσεις με δικηγόρους έξω από τα νοσοκομεία», σημείωσε.

Η αύξηση των κρουσμάτων φέρνει ντόμινο θανάτων και διασωληνωμένων

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ εξέφρασε προβληματισμό για τους διψήφιους αριθμούς θανάτων που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες, καθώς μόλις χθες μόνο έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό 80 άνθρωποι.

Εξήγησε ότι οι δείκτες της πανδημίας είναι σαν «ντόμινο» που παρασύρει τα πάντα και όταν ξεκινά ο ένας να ανεβαίνει, μετά ανεβαίνει και ο άλλος. Όταν ανεβαίνουν τα κρούσματα, είναι λογικό ένα ποσοστό από αυτούς να διασωληνωθεί και να πεθάνει, τόνισε η κ. Παγώνη.

Δύσκολη η κατάσταση έως τέλη Δεκεμβρίου

Η κ. Παγώνη εκτίμησε ότι η κατάσταση θα παραμείνει δύσκολη έως τα τέλη Δεκεμβρίου και πως καθώς τα περιστατικά της γρίπης θα αρχίσουν να αυξάνονται χρειάζεται να χτιστεί ένα τείχος ανοσίας για να είμαστε προετοιμασμένοι για τους επόμενους μήνες.

Ειδικά για τα Χριστούγεννα διερωτήθηκε πως μπορεί κάποιος να επιθυμεί ένα μεγάλο ρεβεγιόν με τόσα κρούσματα, θανάτους και διασωληνωμένους. Πρόσθεσε ότι από την εμπειρία των τελευταίων δύο χρόνων δεν χρειάζονται οι πολίτες κανέναν να τους υποδείξει πως πρέπει να γιορτάσουν, με λίγα άτομα και με μέτρα προστασίας.

Είναι άδικο να παίρνουμε τον χώρο των non covid ασθενών 

Επίσης, η κ. Παγώνη σημείωσε ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας είναι δραματική με την πληρότητα να ξεπερνά το 100%. Επίσης, έθεσε το ζήτημα των ασθενών των νοσοκομείων που δε νοσηλεύονται λόγω κορονοϊού, τονίζοντας ότι είναι εντελώς «άδικο να τους παίρνουμε συνεχώς τον χώρο που δικαιούνται και πως πρέπει και αυτοί να χειρουργηθούν».

ΚορονοϊόςΜατίνα Παγώνηγιατροί