Ανεμβολίαστοι: Χριστούγεννα στο σπίτι - Μπλόκο για εσωτερικούς χώρους
Αλέξανδρος ΔιαμάντηςΚαμία αλλαγή στα μέτρα για τον περιορισμό του κορονοϊού τα οποία αφορούν σε ανεμβολίαστους δεν προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση εν όψει των εορτών.
Αυτό τονίζουν ανώτατες κυβερνητικές πηγές επιμένοντας ότι τα μέτρα δεν αφορούν τους εμβολιασμένους. Με άλλα λόγια, με δεδομένο ότι η είσοδος σε εσωτερικούς χώρους δεν… προβλέπεται για τους ανεμβολίαστους, κάτι αντίστοιχο αναμένεται να συμβεί τόσο τα Χριστούγεννα όσο και την Πρωτοχρονιά!
Την ίδια ώρα, πάντως, η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τα στοιχεία ξεκαθαρίζοντας ότι τα μέτρα προστασίας και ανάσχεσης του ιού αφορούν πρωτίστως του ανεμβολίαστους.
Για την τήρησή τους διενεργούνται τακτικοί έλεγχοι, ενώ ο κόσμος του εμπορίου και της εστίασης υποστηρίζει την πολιτεία σε αυτή την κατεύθυνση.
Παράλληλα, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη συνέχιση της προσπάθειας για επέκταση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού και την περαιτέρω επιτάχυνση του ρυθμού χορήγησης της ενισχυτικής τρίτης δόσης.
- Θρήνος στην παγκόσμια μουσική σκηνή: Πέθανε η θρυλική Ντόλι Πάρτον στα 80 της χρόνια
- Ηλεκτρονικές απάτες: Πώς έκαναν «φτερά» από την Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου πάνω από 150.000 ευρώ
- Πληθαίνουν τα ερωτήματα για τον αγνοούμενο Ισπανό στην Πύλο - Μυστήριο με την πορεία του ιστιοφόρου και το σημείωμα
- Συναγερμός στην Ευρώπη για τη σαλμονέλα: 306 κρούσματα στο Βέλγιο - Ανάκληση αυγών σε 8 ακόμη χώρες