Ελλάδα|17.11.2021 16:59

Ολλανδή δημοσιογράφος: Παρούσα στην πορεία του Πολυτεχνείου

Newsroom

Στην πορεία για την 48η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου βρέθηκε και η Ολλανδή δημοσιογράφος, Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ.

Φορώντας το κόκκινο καπέλο, το οποίο φορούσε και όταν διαπληκτίστηκε on camera με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Μέγαρο Μαξίμου, η πολυσυζητημένη δημοσιογράφος βρέθηκε στην πορεία στο μπλοκ της ΚΚΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή), κρατώντας πανό κατά του ρατσισμού και υπέρ των μεταναστών.

Φεύγει από την Ελλάδα - «Δε νιώθω πια ασφαλής»

Όπως δήλωσε, πριν μερικές μέρες, σε ολλανδικό μέσο, η Μπέουχελ σκοπεύει να φύγει από την Ελλάδα γιατί δεν αισθάνεται πλέον ασφαλής. Συγκεκριμένα, όπως είπε, δέχτηκε επίθεση από άντρα στο δρόμο, ο οποίος της πέταξε μία πέτρα.

«Καθώς πήγαινα σπίτι σε έναν σκοτεινό δρόμο, ένας άντρας πέταξε μια πέτρα στο κεφάλι μου. Με αποκάλεσε Τουρκάλα πόρνη και Τούρκο κατάσκοπο και είπε ότι έπρεπε να πάω στον Ερντογάν. Μετά έτρεξα πολύ γρήγορα σπίτι. Αυτό ήταν λίγο τρομακτικό», είπε και συνέχισε: «Δεν μπορώ πια να περπατήσω μόνη μου, δεν μπορώ να φορέσω το κόκκινο καπέλο μου».

Σύμφωνα με την ίδια μετά το περιστατικό, το σωματείο δημοσιογράφων ήρθε σε επικοινωνία αμέσως με το υπουργείο Εξωτερικών και την πρεσβεία. «Τότε με συμβούλεψαν να φύγω από την Ελλάδα το συντομότερο δυνατόν», υπογράμμισε.

δημοσιογράφοςΟλλανδοίπορείαΠολυτεχνείο