Ελλάδα|17.11.2021 20:16

Πολυτεχνείο: Ένταση με μολότοφ στη Θεσσαλονίκη

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Ένταση δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη μετά το τέλος της πορείας για το Πολυτεχνείο έξω από τη Θεολογική Σχολή καθώς ομάδες ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους προχώρησαν σε ρίψη μολότοφ.

Με ρίψεις νερού στο ΑΠΘ επενέβη η Αύρα της Αστυνομίας στο ΑΠΘ ενώ δημιουργήθηκαν εστίες φωτιάς και από συγκεντρωμένους που στράφηκαν εναντίον της αστυνομίας με βόμβες μολότοφ.

Στο Πολυτεχνείο έλαβαν χώρες οδομαχίες ανάμεσα σε ΜΑΤ και συγκεντρωμένους οι οποίοι εφορμούσαν από το ίδρυμα πετώντας πέτρες προς της δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ το κλίμα παραμένει τεταμένο.

Η αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον 20 προσαγωγές με 5 εξ' αυτών να μετατρέπονται σε συλλήψεις. 

Συγκεντρωμένοι και δυνάμεις της αστυνομίας που βρίσκονται μέσα στη ΔΕΘ πίσω από την Πύλη Εμπορίου ανταλλάσσουν πέτρες και χημικά ενώ φωτιά έχει μπει σε περίφραξη του ΑΠΘ και κάδους απορριμάτων. 

Μετά το τέλος της πορείας, ομάδες ατόμων στράφηκαν εναντίον των ΜΑΤ έξω από τη Θεολογική Σχολή με πέτρες και βόμβες μολότοφ με τους άνδρες της αστυνομίας να απαντούν με χρήση χημικών. 

Χιλιάδες κόσμου στην πορεία

Χιλιάδες πολίτες κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 17 Νοεμβρίου έξω από το κτίριο της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα ξεκίνησε η πορεία για την 48η επέτειο από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, που σήμαναν την έναρξη της πτώσης της Χούντας των συνταγματαρχών.

Στην κεφαλή της πορείας, βρέθηκε το πανό των πρώην φυλακισθέντων και εξορισθέντων και ακολουθούν μέλη των φοιτητικών συλλόγων, μέλη του ΠΑΜΕ και μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησε περίπου 100 μέτρα πιο πέρα, μπροστά στην είσοδο της Εμπορικής Πύλης της ΔΕΘ και στη συνέχεια εντάχθηκε στη μεγάλη πορεία.

Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα, μεταξύ άλλων, υπέρ αυτών που έδωσαν το αίμα τους για την πτώση της Χούντας, υπέρ του πανεπιστημιακού ασύλου και κατά του ΝΑΤΟ.

Η πορεία κινήθηκε μέσω των οδών Εγνατίας, Εθνικής Αμύνης και Τσιμισκή για να καταλήξει στο αμερικανικό προξενείο.

πορείαΠολυτεχνείοεπίθεση με μολότοφ