Ελλάδα|28.01.2019 17:54

Θεσσαλονίκη: Με πνευματική διαταραχή στη δίκη του ο Ατανάσοφ

Βασίλης Παπαναστασούλης

Από διατάραξη των πνευματικών του λειτουργιών που του προκάλεσε αναπηρία ισχυρίζεται ότι πάσχει ο 56χρονος Ογκνιάν Ατανάσοφ  ο οποίος καταδικάστηκε για εμπορία ναρκωτικών στην Ελλάδα και στη συνέχεια απέδρασε από τις αγροτικές φυλακές Κασσάνδρας, το 1998.  

Ο Βούλγαρος “Εσκομπάρ των Βαλκανίων”πρόσφατα παραδόθηκε από τις βουλγαρικές αρχές σε Έλληνες αστυνομικούς καθώς σε βάρος του  εκκρεμούσαν ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης για αδικήματα που τελέστηκαν στην χώρας μας. 

Η πρώτη από τις συνολικά 5 υποθέσεις εμπορίας ηρωίνης και κοκαΐνης, επί ελληνικού εδάφους, ξεκίνησε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.

Ο κατηγορούμενος για “πώληση ναρκωτικών ουσιών κατ' εξακολούθηση, κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια”, γύρω στις δύο το μεσημέρι, περπατώντας με δυσκολία, οδηγήθηκε στο εδώλιο του δικαστηρίου ενώ έτρεμε καθ' όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.

“Είμαι άρρωστος, δεν ξέρω γιατί κατηγορούμαι. Η γυναίκα μου ξέρει” απάντησε ο 56χρονος, με τη συνδρομή διερμηνέα, όταν τον ρώτησε ο πρόεδρος της έδρας αν γνωρίζει γιατί κατηγορείται. 

Οι δύο Έλληνες δικηγόροι που τον εκπροσωπούν υπέβαλλαν ένσταση για την ακυρότητα της προδικασίας επειδή δεν ήταν μεταφρασμένο στη βουλγαρική γλώσσα το κατηγορητήριο αλλά το δικαστήριο απέρριψε την ένσταση. Στη συνέχεια υπέβαλαν αίτημα αναστολής της υπόθεσης αναφέροντας ότι “ υπάρχει νοσηρή διατάραξη των πνευματικών λειτουργιών του κατηγορούμενου ο οποίος δεν μπορεί  να καταλάβει τι γίνεται.

Πάσχει από εγκεφαλοπάθεια με αμνησία”. Παρά το γεγονός ότι και αστυνομικός – μάρτυρας κατηγορίας δεν παρέστη επειδή έχει αποβιώσει, το δικαστήριο προχώρησε την αποδεικτική διαδικασία εξετάζοντας τον Βούλγαρο δικηγόρο του Ατανάσοφ ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης και ισχυρίστηκε  ότι ο κατηγορούμενος συμπατριώτης του πάσχει από αναπηρία.  

Το αδίκημα για την συγκεκριμένη υπόθεση πρόκειται  να παραγραφεί σε περίπου 40 μέρες, λόγω παρελεύσεως της 20ετίας.  

Ο Ογκνιάν Ατανάσοφ, στις 8 Μαρτίου και στις 20 Μαρτίου1999 κατηγορείται ότι πούλησε τα 50 και τα 62,5 γραμμάρια, σε Έλληνα τοξικομανή, λαμβάνοντας από 250.000 δραχμές. Ο τελευταίος εισήγαγε τις παραπάνω ποσότητες στην Ελλάδα μεταπουλώντας αυτές σε άλλους χρήστες.  

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

ηρωίνηΘεσσαλονίκηναρκωτικάΑτανάσοφ