Ελλάδα|18.11.2021 13:49

Αλεξανδρούπολη: Πρεμιέρα για την «αμερικανική απόβαση» - Έφτασαν τα πρώτα ελικόπτερα

Newsroom

Το μεσημέρι της Τετάρτης 17 Νοεμβρίου, λίγο μετά τις 15:00 έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη τα πρώτα σμήνη ελικοπτέρων, γεγονός που σηματοδοτεί πρεμιέρα της «αμερικανικής απόβασης» στη νέα βάση. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα pameevro.gr, η προσγείωση των blackhawks έγινε τόσο στο αεροδρόμιο όσο και στο λιμάνι της πόλης, γεγονός που μπορεί να χαρακτηριστεί και ως πρεμιέρα για τη μεγαλύτερη «αμερικανική απόβαση» των Βαλκανίων στην πρωτεύουσα του Έβρου.

Σημειώνεται ότι η Αλεξανδρούπολη αναμένεται να υποδεχθεί συνολικά περισσότερα από 120 ελικόπτερα αλλά και 1.000 στρατιωτικά οχήματα, με τις υπόλοιπες οι αφίξεις να έχουν προγραμματιστεί για τις επόμενες ώρες.

Οι αφίξεις των ελικοπτέρων θα γίνουν αρχικά στο αεροδρόμιο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ της Αλεξανδρούπολης, και εν συνεχεία θα μεταβούν στον λιμένα, όπου θα αποσυναρμολογηθούν ώστε να γίνει η εκφόρτωση τους στο πλοίο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλοίο - το όνομα του οποίου μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό- αναμένεται να φτάσει στο λιμάνι γύρω στις 28 Νοεμβρίου με 1 Δεκεμβρίου.

 

Τα άρματα και τα ελικόπτερα, που θα φτάσουν στην Αλεξανδρούπολη με το αμερικανικό πλοίο, πρόκειται να αποχωρήσουν για την κεντρική Ευρώπη.

Στις 19 - 20 Νοεμβρίου, στην πρωτεύουσα του Έβρου θα βρεθούν για δύο ημέρες Αμερικανοί Στρατηγοί, οι οποίοι θα επιμεληθούν τις τελευταίες λεπτομέρειες της διαδικασίας.

Επίσης, στις 3 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί και η επίσκεψη του Αμερικάνου πρέσβη Τζέφρι Πάιατ, στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, τον οποίο αναμένεται να συνοδεύσει ο υπουργός εθνικής άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

 

Αλεξανδρούποληβάσηαμερικανική βάσηελικόπτερο