Ελλάδα|20.11.2021 10:12

Sadahzinia: Έκκληση για τον ράπερ των Razzastar που πέθανε αβοήθητος στην άσφαλτο - Ποιος τον σκότωσε;

Newsroom

Μυστήριο επικρατεί γύρω από τον θάνατο του 46χρονου ράπερ Οδυσσεά-Ανδρέα Τσιαμπόκαλου στην περιοχή της Θήβας. Ο Ανδρέας που ήταν γνωστός ράπερ των Razastarr, βρέθηκε χτυπημένος και νεκρός τα ξημερώματα της 23ης Αυγούστου 2021, λίγο πιο έξω από τη Θήβα. Παρέα και μοναδικό μάρτυρα είχε τον σκύλο του. Ο Ανδρέας πέθανε αβοήθητος μέσα στη νύχτα μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο, το οποίο σύμφωνα με την αδελφή του έκανε 50 λεπτά μέχρι να φτάσει στο σημείο.

Sadahzinia - «Αυτό μας "τρώει" όλους, ποιος το έκανε και γιατί τον εγκατέλειψε»

Το θύμα ήταν αδερφός της Γιολάντας Τσιαμπόκαλου, ευρύτερα γνωστής ως Sadahzinia, που αποτελεί μία από τις πιο γνωστές Ελληνίδες ράπερ και μέλος του γνωστού hip hop/low bap συγκροτήματος Active Member. Η Γιολάντα Τσιαμπόκαλου, μιλώντας στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» (19/11) για τον αδικοχαμένο της αδελφό, έκανε λόγο για έναν άνθρωπο με ευαίσθητη ψυχή, που ήξερε πώς να προχωράει παραπέρα στη ζωή του και να μην κρατάει κακία σε κανέναν. Ζητάει να εμφανιστεί ο υπεύθυνος για το δυστύχημα για να μπορέσει και εκείνη να συνεχίσει τη ζωή της και να συγχωρήσει. Η Γιολάντα Τσιαμπόκαλου είναι σύζυγος του γνωστού μουσικού Μιχάλη Μυτακίδη (B.D. Foxmoor), έχουν δύο παιδιά, και μαζί έχουν διαγράψει επιτυχημένη πορεία ως «Active Member».

«Αν είχε έρθει νωρίτερα το ασθενοφόρο ίσως να ζούσε ο αδελφός μου» είπε χαρακτηριστικά η Sadahzinia. Ο δράστης χάθηκε μέσα στο σκοτάδι και μέχρι σήμερα γίνονται αναζητήσεις και έρευνες από την ελληνική αστυνομία. «Θέλω να πάω τη ζωή μου παραπέρα, αλλά για να συγχωρήσω χρειάζονται δύο, αυτός που συγχωρεί και χρειάζεται και αυτός που θα αναλάβει την ευθύνη» λέει η αδελφή του θύματος. «Αυτό μας "τρώει" όλους, ποιος το έκανε και γιατί τον εγκατέλειψε. Αυτός που το έκανε γυναίκα ή άνδρας κάτι ήθελε να κρύψει προφανώς, καλό είναι να εμφανιστεί αυτοβούλως. Ήταν ένας άνθρωπος που ήξερε πως να πήγαινε παραπέρα. Δεν κρατούσε κακίες» λέει η αδελφή του και συνεχίζει: «το συγκρότημά τους χάραξε δικό τους ορίζοντα, ήταν να βγάλουν και ένα άλμπουμ, το οποίο θα φροντίσω να κυκλοφορήσει» κατέληξε η αδελφή του.

Μιχάλης Μυτακίδης - Active Member: «Δεν μπορώ να βγάλω από το μυαλό μου την εικόνα του Ανδρέα, τον είδα στην άσφαλτο»

Στην εκπομπή μίλησε και ο Μιχάλης Μυτακίδης, ο οποίο ανέλαβε το δύσκολο έργο της αναγνώρισης του συγγενή και φίλου του, ενώ ήταν και το άτομο που είδε το άψυχο σώμα επιτόπου στο σημείο της τραγωδίας. Η τραγική ειρωνεία είναι ότι μία μέρα πριν πέσει νεκρός στην άσφαλτο ήταν τα γενέθλια του Μιχάλη Μυτακίδη και όλη η οικογένεια αντάμωσε και γλέντησε, χωρίς να γνωρίζει τι θα ακολουθήσει. Με τη σειρά του και ο ιδρυτής των Active Member έκανε έκκληση στον άνθρωπο που χτύπησε τον ράπερ να ομολογήσει γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά: «Αυτά γυρνάνε πίσω σε εκείνον που το έκανε. Αν έχει παιδιά ή θέλει να κάνει παιδιά, ας το σκεφτεί».

Οι Razastarr δημιουργήθηκαν το 1993 στον Βύρωνα από τους Οδυσσεά-Ανδρέα Τσιαμπόκαλο (Οδυσσέα) και Νικόλα Καρίμαλη (Νικόλας). Συγκαταλέγεται στην πρώτη γενιά των ελληνικών Hip Hop συγκροτημάτων μαζί με τους FF.C., Active Member, Ημισκούμπρια, Terror X Crew, κ.α. και έχει κυκλοφορήσει 2 LP (Όπως Λιώνει Το Κερί / Τα Πιο όμορφα Όνειρα Είναι Ανώνυμα) και ένα ΕΡ (Το Κελί).

θάνατοςActive MemberΜιχάλης Μυτακίδηςράπερ