Ελλάδα|23.11.2021 13:00

Ψευτογιατρός: Οι δικηγόροι ζήτησαν διακοπή της δίκης - Υποστήριξαν ότι είναι στο νοσοκομείο με κορονοίό

Σοφία Φασουλάκη

Απίστευτες καταστάσεις σημειώθηκαν την Τρίτη στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κατά τη διάρκεια της δίκης του 48χρονου «ψευτογιατρού» που κατηγορείται για τον θάνατο 12 ανθρώπων και μάλιστα καρκινοπαθών. Η δίκη καθυστέρησε να ξεκινήσει περίπου μιάμιση ώρα εξαιτίας της αργοπορίας μιας ενόρκου και με το που ξεκίνησε οι δικηγόροι του κατηγορουμένου αιτήθηκαν διακοπή.

Όπως υποστήριξαν, ο κατηγορούμενος μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού στον «Ευαγγελισμό» καθώς νοσεί από κορονοϊό και μάλιστα του παρέχεται οξυγόνο.

«Είναι πρακτικά αδύνατο να πάρουμε εξουσιοδότηση και ο ίδιος εξ όσων γνωρίζουμε επιθυμεί να παρίσταται. Βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση αν και εμβολιασμένος» τόνισαν οι δικηγόροι του «ψευτογιατρού». Παράλληλα σημείωσαν ότι η έδρα μπορεί να επικοινωνήσει με το νοσοκομείο προκειμένου να λάβει ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του. Επιπλέον, υποστήριξαν ότι οι υπεύθυνοι της φυλακής θα έπρεπε να ενημερώσουν το νοσοκομείο για τη μεταγωγή του ασθενούς στο νοσοκομείο.

Οι δικηγόροι αιτήθηκαν να συνεχιστεί η δίκη αφότου ο κατηγορούμενος ξεπεράσει το πρόβλημα της υγείας του. Δικηγόροι πρότειναν στην έδρα να στείλει ιατροδικαστή για να εξετάσει τον «ψευτογιατρό», ωστόσο οι δικηγόροι των θυμάτων αντέδρασαν εντόνως σημειώνοντας ότι η πλευρά του «ψευτογιατρού» θα έπρεπε να προσκομίσει στο δικαστήριο το σχετικό πιστοποιητικό υποστηρίζοντας ότι το αίτημα είναι παρελκυστικό.

«Έχουμε ανθρώπους που έχουν χάσει τα παιδιά τους, έρχονται από την επαρχία, πολλοί δεν έχουν χρήματα, αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, να απορριφθεί το αίτημα του κατηγορουμένου διότι δεν υπάρχει αίτημα. Από την προηγούμενη συνεδρίαση, επί έντεκα μέρες, υπήρχε επαρκής χρόνος για να πάρουν οι δικηγόροι το πιστοποιητικό» τόνισε ο δικηγόρος των οικογενειών των δύο ανηλίκων θυμάτων του «ψευτογιατρού», Δημήτρης Κουσιουρής.

Διαμαρτυρίες και για τον χώρο

Παράλληλα, οι δικηγόροι διαμαρτυρήθηκαν έντονα -για ακόμα μία φορά- για το γεγονός ότι η εξαιρετικά μικρή αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες τις δίκης, στην οποία 17 άτομα είναι κατηγορούμενοι. Ειδικά σε συνθήκες κορονοϊού.

«Η κατάσταση είναι απαράδεκτη, παραβιάζουμε το νόμο, δεν επιτρέπονται πάνω σε μία δικαστική αίθουσα πάνω από 30 άτομα, οι ένορκοι κάθονται στις θέσεις των δικηγόρων, οι δικηγόροι στις θέσεις του ακροατηρίου, είμαστε ο ένας πάνω στον άλλον» τόνισαν δικηγόροι με τον πρόεδρο της έδρας να απαντά ότι έχει υποβάλει σχετικό αίτημα στη διοίκηση.

Αν δεν εκδοθεί απόφαση έως 16 Δεκεμβρίου ο ψευτογιατρός θα αφαιθεί ελεύθερος

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 15:00 σήμερα το μεσημέρι προκειμένου να προσκομιστεί πιστοποιητικό από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και να αποφασιστεί πως και πότε θα συνεχιστεί η διαδικασία.

Το 18μηνο της προσωρινής κράτησης του «ψευτογιατρού» ολοκληρώνεται στις 16 Δεκεμβρίου και εάν μέχρι τη συγκεκριμένη προθεσμία δεν έχει εκδοθεί κάποια απόφαση, ο κατηγορούμενος θα αφεθεί ελεύθερος.

ψευτογιατρόςδικαστήριοΕυαγγελισμόςΚορονοϊός