Ελλάδα|23.11.2021 22:43

Νίκος Αντωνιάδης: Πειθαρχικός έλεγχος για τον δικηγόρο των αρνητών

Σοφία Φασουλάκη

Mετά την ποινική δίωξη σε βάρος του ήρθε και ο πειθαρχικός έλεγχος. Ο λόγος για τον δικηγόρο Νίκο Αντωνιάδη, τον δικηγόρο που φέρεται ως αρνητής όχι μόνο του ιού αλλά και των διασωληνώσεων, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη απο την εισαγγελία Πρωτοδικών για διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με τον covid 19 , με την επιβαρυντική περίσταση της κατ΄εξακολούθησης διάπραξης του αδικήματος. Το αδίκημα διώκεται ως πλημμέλημα και μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με ποινή από 6 μήνες έως 5 χρόνια εφόσον κριθεί ένοχος.

Η παραπομπή του στο πειθαρχικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, γίνεται αυτοδικαίως μετά την γνωστοποίηση της δίωξης σε βάρος του. Μετά την έρευνα που είχε διατάξει η εισαγγελία, με αφορμή ηλεκτρονικά αρχεία με τις αναφορές του δικηγόρου για τον κορονοϊό που είχαν διαβιβαστεί από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διατάχθηκε και η σύλληψη του εν λόγω δικηγόρου, ο οποίος αφέθηκε ωστόσο ελεύθερος λόγω ειδικής δωσιδικίας και η σχετική δικογραφία επέστρεψε στην Εισαγγελία.

Συνελήφθη ο αντιεμβολιαστής δικηγόρος για διασπορά fake news

Στη σύλληψη του δικηγόρου Νίκου Αντωνιάδη για τα αδικήματα της διασποράς ψευδών ειδήσεων (βάση του νέου ποινικού κώδικα για τη δημόσια υγεία) και της διέγερσης σε διάπραξη ανυπακοή, (πλημμελήματα), προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές τα ξημερώματα της 18ης Νοεμβρίου, με εντολή της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας.

Αφορμή, καταγγελία με ηλεκτρονικά στοιχεία και αρχεία, από τα οποία φαίνεται ο δικηγόρος να δηλώνει ότι δεν υπάρχει κορονοϊός και ότι τα εμβόλια έχουν σειρά παρενεργειών.

Από την εισαγγελία διατάχθηκε την Τρίτη 16 Νοεμβρίου κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση στο πλαίσιο της οποίας διατάχθηκε και η σύλληψη του δικηγόρου. Έτσι, αυτός συνελήφθη χθες από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής του με τη διαδικασία του αυτοφώρου, ωστόσο, αφέθηκε ελεύθερος λόγω του ότι είναι δικηγόρος και έχει ειδική δωσιδικία.

Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνώνfake newsεμβόλιοδικηγόροςΚορονοϊός