Πάτρα: Πώς θα γίνει ο εορτασμός του Αγίου Ανδρέα
NewsroomΤον τρόπο με τον οποίο θα γίνει ο εορτασμός του Πολιούχου της Πάτρας, Αγίου Ανδρέα, την προσεχή Τρίτη, συζήτησαν οι αρμόδιοι φορείς σε ευρεία έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι.
Στόχος είναι ο εορτασμός να γίνει με αυστηρά μέτρα για να μην υπάρξει διασπορά του κορονοϊού στην Πάτρα.
Στη συνάντηση του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου με εκπροσώπους υγειονομικών φορέων και της Αστυνομίας, αποφασίστηκε πως αντίθετα με πέρυσι φέτος θα γίνουν κανονικά η Θεία Λειτουργία και η λιτανεία της τίμιας κάρας του Αποστόλου Ανδρέα, αλλά με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας.
Σημειώνεται πως όσοι πιστοί εισέρχονται στον ιερό ναό του Αποστόλου Ανδρέα θα ελέγχονται για πιστοποιητικά εμβολιασμού, νόσησης ή τεστ rapid ή μοριακό, ενώ στους εξωτερικούς χώρους δε θα υπάρχει συνωστισμός πολιτών με τη βοήθεια και της ΕΛΑΣ.
- Δεν αποκλείεται η εμπλοκή τρίτου προσώπου στον θάνατο του Μαζωνάκη - «Κλειδί» τα ψηφιακά πειστήρια
- Πυροβολισμοί στην Τουρκία: Η στιγμή που ο 15χρονος δράστης πλησιάζει στο σχολείο κρατώντας καραμπίνα
- Γυναικοκτονία στην Ηγουμενίτσα: Ταξίδεψε από το Αιγάλεω για να μαχαιρώσει την Πηνελόπη - Κοιμόταν για 3 ώρες μετά
- Απίστευτο βίντεο: Mercedes μπουκάρει με μεγάλη ταχύτητα σε κατάστημα και περνά ανάμεσα από δύο εργαζόμενους