Ελλάδα|25.11.2021 08:54

Απίστευτη απάτη και «χρυσά» κέρδη: Σπείρα πουλούσε αντί για κινητά... μπουκάλια νερό

Newsroom

Στην εξάρθρωση ενός κυκλώματος που εκμεταλλευόμενο την τάση των πολιτών να αγοράζουν προϊόντα online εξαπατούσε κόσμο και του έστελνε αντί για κινητά... μπουκάλια νερό προχώρησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ανατολικής Αττικής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV και της Μίνας Καραμήτρου ειδικότερα, η σπείρα δρούσε κυρίως στα νότια προάστια, ενώ το περίεργο της υπόθεσης είναι πως οι συναλλαγές δεν γίνονταν μέσω χρεωστικών καρτών, αλλά αντικαταβολής, διαδικασίας δηλαδή που καθιστά πιο δύσκολη την εξαπάτηση.

Πώς δρούσαν οι επιτήδειοι

Όπως όλα μαρτυρούν, οι δράστες είχαν στήσει μια ολόκληρη εικονική επιχείρηση. Είχαν φτιάξει ψεύτικα προφίλ στο διαδίκτυο και τα social media, ενώ έστελναν μηνύματα πως πουλάνε σε πολύ καλές τιμές συσκευές. Κάποιοι πολίτες πείστηκαν, όταν όμως γινόταν το ραντεβού για την παράδοση και αφού έδιναν φυσικά τα χρήματα, διαπίστωναν πως είχαν πέσει θύματα απάτης και μέσα στα κουτιά που τους παρέδιδαν βρίσκονταν μπουκάλια νερό.

Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ, χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός ανθρώπου που οι απατεώνες πήγαν ακόμα και να πατήσουν με το αυτοκίνητο, επειδή μάλλον κατάλαβε την αλήθεια. Η σπείρα ήταν τόσο οργανωμένη που πριν πάει στο ραντεβού, πολλές φορές έπαιρνε τηλέφωνο το θύμα ενημερώνοντας πως θα αργήσει, προκειμένου να υπάρχει χρόνος για να διαπιστωθεί πως στην περιοχή δεν υπήρχε αστυνομία.

νερόΕΛΑΣκινητάαπάτησπείρα