Ελλάδα|31.10.2018 10:03

Τον γάζωσαν με Καλάσνικοφ και γλίτωσε - Ποιος είναι ο 36χρονος

Newsroom

Αγνωστοι άνοιξαν πυρ µε καλάσνικοφ εναντίον 36χρονου άνδρα, ο οποίος φέρεται να είναι γνωστό πρόσωπο της νύχτας, στο λιµάνι του Πειραιά, στην Ακτή Κονδύλη. Το θύµα τραυµατίστηκε σοβαρά και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, αλλά έχοντας διαφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή του, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Τζάνειο Νοσοκοµείο.

Σύµφωνα µε αστυνοµικές πληροφορίες, ο άνδρας βρισκόταν έξω από τα γραφεία ναυτιλιακής εταιρείας όταν έπεσε θύµα οργανωµένης ενέδρας θανάτου στην «καρδιά» του Πειραιά. Οι επικεφαλής των ερευνών σχολίαζαν στο «Εθνος» ότι εξετάζουν το σενάριο να ανήκουν οι δράστες που του επιτέθηκαν στην ίδια οµάδα µε αυτούς που είχαν δολοφονήσει τον περασµένο Σεπτέµβριο µε καλάσνικοφ µια 33χρονη γυναίκα στο γκαράζ του σπιτιού της στην Κηφισιά.

Αστυνοµικές πηγές αναφέρουν ότι η 33χρονη φέρεται να συνδεόταν µε τον 36χρονο άνθρωπο της νύχτας. Οι ίδιες πηγές ενηµέρωσης κάνουν λόγο για δράστες-επαγγελµατίες που έφεραν εις πέρας την επίθεση στο κέντρο του Πειραιά, έξω από ναυτιλιακή εταιρεία.

Και αυτό γιατί κατάφεραν να µάθουν το πρόγραµµα και τις κινήσεις του, παρότι ο στόχος τους φέρεται να έπαιρνε αυστηρά µέτρα αυτοπροστασίας. Αξιωµατικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι το θύµα της χθεσινής δολοφονικής επίθεσης φέρεται να έχει έδρα του τον Πειραιά και ενδεχοµένως να αισθάνθηκε ότι κινούµενος στην περιοχή του είναι πιο ασφαλής και έτσι να χαλάρωσε τα µέτρα ασφαλείας που έπαιρνε.

Χθες, οι δράστες έφτασαν στην Ακτή Κονδύλη 4 µε ένα λευκό βαν. ∆ύο άτοµα κατέβηκαν από το όχηµα και «γάζωσαν» τον άνθρωπο της νύχτας, ο οποίος προσπάθησε ενστικτωδώς να καλυφθεί όσο µπορούσε. Οι σφαίρες τον πέτυχαν στο χέρι, στο πόδι και στην κοιλιακή χώρα. Πληροφορίες του «Εθνους» αναφέρουν ότι έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Οι αστυνοµικές δυνάµεις εντόπισαν λίγη ώρα µετά το περιστατικό ένα φλεγόµενο λευκό βαν σε κοντινή απόσταση από το σηµείο της επίθεσης. Εκτιµάται ότι πρόκειται για το όχηµα διαφυγής των δραστών, το οποίο έκαψαν για να µην αφήσουν ίχνη. Το µυστήριο της υπόθεσης είναι ότι µέσα στο βαν βρέθηκε καλάσνικοφ, το οποίο δεν χρησιµοποιήθηκε στην επίθεση.

Την έρευνα έχει αναλάβει η Ασφάλεια Αττικής, η οποία απέκλεισε χθες για πολλή ώρα τον χώρο συλλέγοντας κάλυκες, που µεταφέρθηκαν στη ∆ιεύθυνση Εγκληµατολογικών Ερευνών για να διαπιστωθεί εάν τα όπλα που χρησιµοποιήθηκαν είναι «καθαρά» ή όχι. Ο 36χρονος µέχρι το 2015 ήταν έγκλειστος στις φυλακές ∆οµοκού για διάφορα σοβαρά αδικήµατα. Αρκετά χρόνια πριν από την αποφυλάκισή του είχαν φτάσει πληροφορίες στις αστυνοµικές Αρχές ότι έχει υπογραφεί συµβόλαιο θανάτου σε βάρος του από γνωστούς «νονούς» της νύχτας. 

Των Αλέξανδρου Καλαφάτη, Ευλαμπίας Ρέβη

Καλάσνικοφ