Ελλάδα|29.11.2021 10:46

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Μαχαίρωσε το θύμα 8 φορές και ομολόγησε - Η γυναίκα είχε κάνει κλήση στην ΕΛΑΣ

Newsroom

Με οκτώ μαχαιριές φέρεται να δολοφόνησε εν ψυχρώ τη σύζυγό του ο 49χρονος γυναικοκτόνος την 48χρονη σύζυγό του στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης, στη νέα υπόθεση γυναικοκτονίας που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής και συγκλονίζει τη χώρα. Υπενθυμίζεται ότι αυτή είναι η 14η υπόθεση γυναικοκτονίας στην Ελλάδα μέσα στο 2021. Ο δράστης αφότου διέπραξε το αποτρόπαιο έγκλημα παραδόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου ομολογώντας το στυγερό έγκλημα.

Η γυναίκα βρέθηκε δολοφονημένη μέσα στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού του ζεύγους, ενώ έφερε χτυπήματα στον θώρακα και τα πόδια. Μέσα στο σπίτι οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα κυνηγετικό μαχαίρι που εκτιμάται ότι ήταν το μέσο τέλεσης της δολοφονίας.

Ο 49χρονος, με καταγωγή από την Αρμενία (όπως και το θύμα), στην προανακριτική του απολογία φέρεται να είπε ότι προέβη στην πράξη του επειδή η γυναίκα του τον απατούσε, ενώ σύμφωνα με το OPEN ισχυρίστηκε ότι το έκανε λόγο για «προσωπικούς λόγους».

Πήγε στο αστυνομικό τμήμα και ομολόγησε τη δολοφονία

Γύρω στις 21:30 το βράδυ της Κυριακής, ο καθ' ομολογίαν δράστης μετέβη στο ΑΤ Λευκού Πύργου, όπου αποκάλυψε ότι είχε σκοτώσει την σύζυγό του. Η γυναίκα βρέθηκε δολοφονημένη λίγο αργότερα από πλήρωμα περιπολικού, που μετέβη στην οικία του για να επαληθεύσει τους ισχυρισμούς του, ενώ άμεσα κλήθηκαν στο σημείο αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για εξερεύνηση του χώρου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, το ζευγάρι έχει ένα παιδί 28 ετών το οποίο δε μένει στο διαμέρισμα όπου σημειώθηκε το έγκλημα.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, με την οποία οδηγείται στον εισαγγελέα. 

Σύμφωνα με τον Ant1, ο δολοφόνος είχε επιθετική συμπεριφορά προς τη σύζυγό του και μάλιστα κατά την περίοδο της καραντίνας η γυναίκα είχε κάνει κλήση στην Αστυνομία για να προστατευτεί από τη βίαιη συμπεριφορά του. Γείτονας σημείωσε ότι ο άνδρας είχε ψυχολογικά προβλήματα και έπαιρνε φάρμακα και είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν σε ψυχιατρείο. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι έβλεπε πολύ σπάνια τον δράστη ενώ δεν είχε δει ποτέ το θύμα παρόλο που ζει στην ίδια πολυκατοικία για 7 χρόνια.

έγκλημαγυναικοκτονίαδολοφονίαδράστηςΘεσσαλονίκη