Ελλάδα|30.11.2021 09:24

Προβλήματα από την κακοκαιρία: Βγήκε η θάλασσα στη στεριά στην Πάτρα – Ανεμοστρόβιλος σάρωσε ταβέρνα στην Πρέβεζα

Newsroom

Απίστευτες εικόνες καταγράφονται με το πρώτο φως της ημέρας στην Πάτρα και πιο συγκεκριμένα κατά μήκος του παραλιακού μετώπου. Σύμφωνα με το tempo24.news, εκτεταμένες ζημιές καταγράφονται στο συγκεκριμένο σημείο.

Από την Πλαζ μέχρι και την Παραλία Πατρών και τα Βραχνέικα, η παραλιακή λεωφόρος σε πολλά σημεία της είναι κάτω από το νερό ή τα φερτά υλικά που έβγαλε στη στεριά το κύμα.

Τραγική είναι η κατάσταση στα νότια προάστια της Πάτρας. Από το ύψος των Ιτεών (όπου έκλεισε ο δρόμος) μέχρι και τον χείμαρρο Παναγίτσα, η παραλιακή οδός έχει μετατραπεί σε μια απέραντη λίμνη!

Η θάλασσα έχει καλύψει τα πάντα με το νερό έχει μπει μέσα σε πάρα πολλά καταστήματα και σπίτια της περιοχής, με ανυπολόγιστες ζημιές. Τα συνεργεία του Δήμου παλεύουν από το πρώτο φως της ημέρας να ανοίξουν αυλάκια ώστε να απομακρυνθεί το νερό.

Όπως αναφέρει το tempo24.news, πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες πλημμύρες των τελευταίων ετών.
Στην Πλαζ τα κύματα ξέβρασαν χώματα και μπάζα στον δρόμο, αποκλείοντας την πρόσβαση. Η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται με χαμηλές ταχύτητες στην Ακτή Δυμαίων.

Το οδόστρωμα σε πολλά σημεία έχει υποστεί μικρές ζημιές, ενώ σε άλλα σημεία είναι πλημμυρισμένο.

Προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια

Σε αυτό το πλαίσιο, έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια. Τα δρομολόγια για νησιά του Αργοσαρωνικού εκτελούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου, ενώ από το λιμάνι του Πειραιά δεν θα πραγματοποιηθεί το πρωινό δρομολόγιο του «blue star delos» στις 7:25 για Πάρο,Νάξο,Ιο Θήρα και στις 7:30 του blue star paros για Σύρο, Τήνο, Μύκονο.

Από τη Ραφήνα δεν θα εκτελεστεί το πρωινό δρομολόγιο για Ανδρο, Τήνο Μύκονο, ενώ από το λιμάνι του Λαυρίου με ημερολογιακή εγγραφή του πλοιάρχου δεν θα εκτελεστεί το δρομολόγιο για Κέα.
Χθες βράδυ, επίσης, δεν πραγματοποιήθηκαν τα δρομολόγια των επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων για Ηράκλειο και Χανιά.
Κλειστή είναι σήμερα η γραμμή Καβάλα-Πρίνου Θάσου, ενώ στην Κέρκυρα τα δρομολόγια στη γραμμή Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Κλειστές είναι επίσης οι γραμμές Ηγουμενίτσα Λευκίμμη, Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλλονιά.
Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για να ενημερώνονται για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις που μπορεί να υπάρξουν στα δρομολόγια των πλοίων λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

Χιόνισε σε χωριά Καστοριάς, Φλώρινας, Ημαθίας και Γρεβενών

Οι πρώτες πυκνές χιονοπτώσεις της χρονιάς σημειωθήκαν από χθες το βράδυ σε Δυτική Μακεδονία και Ήπειρο, λίγες ώρες πριν ο Νοέμβριος δώσει τη θέση του στον μ.ηνα των γιορτών, τον Δεκέμβριο.

Από χθες το βράδυ έως τα ξημερώματα πυκνό χιόνι έπεφτε σε Νυμφαίο, Πισοδέρι, Κοτύλη Καστοριάς, στη Σαμαρίνα Γρεβενών, καθώς και στο Σέλι Ημαθίας και το Μέτσοβο.

 

Πρέβεζα: Ανεμοστρόβιλος ξήλωσε σκεπή ταβέρνας

Μεγάλες ζημιές προκάλεσε ο ανεμοστρόβιλος που σάρωσε την Πρέβεζα. Οι θυελλώδεις άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα στο εθνικό δίκτυο και σε επαρχιακές οδούς σύμφωνα με το prevezanews.gr.

Λίγο πριν το μεσημέρι χθες (29.11) σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων στην Εθνική Οδό Πρέβεζας Ηγουμενίτσας στο ύψος της Καστροσυκιάς με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία. Η θάλασσα στην ακτογραμμή της Πρέβεζας έφτασε έως τον δρόμο.

Στην Καστροσυκιά ο ανεμοστρόβιλος έπληξε μία ταβέρνα προκαλώντας σοβαρές ζημιές. Ξηλώθηκαν πέργκολες, έσπασαν τραπεζοκαθίσματα, ξεριζώθηκαν δύο μεγάλα δέντρα, ενώ η σκεπή από το αίθριο «πέταξε» 200 μέτρα μακριά.

ζημιέςΠάτρακακοκαιρίαΠρέβεζα