Νέα μέτρα: Πώς θα βεβαιώνεται το πρόστιμο 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60
NewsroomΤη διαδικασία για τη βεβαίωση προστίμου σε όσους ηλικιωμένους άνω των 60 δεν κλείσουν ραντεβού πρώτης δόσης έως τις 16 Ιανουαρίου περιέγραψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο ανακοινώνοντας τα νέα μέτρα, με φόντο την έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού.
Όπως είπε, το πρόστιμο 100 ευρώ το μήνα θα βεβαιώνεται άμεσα μέσω της ΑΑΔΕ: «Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, λοιπόν, άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει έως τις 16 Ιανουαρίου, επαναλαμβάνω 16 Ιανουαρίου, να έχουν κλείσει το ραντεβού τους να κάνουν την πρώτη δόση. Θα έχουν απόλυτη προτεραιότητα στο σύστημα για να εμβολιαστούν πρώτοι. Διαφορετικά, κάθε μήνα θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ το οποίο θα βεβαιώνεται άμεσα από την ΑΑΔΕ. Και με νόμο τα χρήματα αυτά θα συγκεντρώνονται σε ένα ειδικό ταμείο το οποίο θα χρηματοδοτεί τα νοσοκομεία μας».
- Επιμένουν ΗΠΑ και Ισραήλ: «Η Βηρυτός θα θυμίζει τη Γάζα», λέει το Ισραήλ - Ο Τραμπ θέλει να διαλέξει τον νέο ηγέτη του Ιράν
- Ανατριχιαστική φωτογραφία: Για πρώτη φορά στη δημοσιότητα η στιγμή της εκτέλεσης των «200»
- Επιχειρηματίας καταγγέλλει πως άνδρας του «άρπαξε» 190.000 ευρώ και γνωστές αθλήτριες τον ξυλοκόπησαν
- Έφτασαν τα πρώτα ραβασάκια για ανασφάλιστα οχήματα και μη πληρωμή τελών κυκλοφορίας