Ελλάδα|31.10.2018 10:13

Πέταξαν πέτρες σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων

Newsroom

Πέτρες σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, πέταξαν άγνωστοι στον δρόμο Λαμίας - Δομοκού, στο ύψος της Καμηλόβρυσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του lamiareport.gr, τις πέτρες πέταξαν οι ρομά του καταυλισμού της Καμηλόβρυσης, κάτι που έχουν κάνει ξανά, πάντα σύμφωνα με τις ίδια πληροφορίες, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή οδηγών και επιβατών.

Αυτή τη φορά στόχος έγινε ένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων που είχε μέσα περίπου 30 επιβάτες και κινείτο προς Λαμία.

Σε μια από τις στροφές της Καμηλόβρυσης, η πέτρα χτύπησε το παράθυρο, ακριβώς πίσω από τον οδηγό.

«Η κοπέλα που καθόταν στη θέση αυτή έπαθε σοκ βλέποντας την πέτρα να έρχεται πάνω της. Θα μπορούσε τα πράγματα να είναι και πολύ χειρότερα, αλλά ποιος θα πληρώσει τώρα τη ζημιά...», λέει ο οδηγός του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων στο LamiaReport.

«Δυστυχώς και το βράδυ είχαμε μια επίθεση στη λεωφόρο Συγγρού. Δεν σας κρύβω την ανησυχία, τον φόβο και τον τρόμο των οδηγών γιατί πέρα από τη σωματική τους ακεραιότητα, θέλουν να προστατέψουν και τη σωματική ακεραιότητα των επιβατών».

Αυτές τις δηλώσεις έκανε στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος Συνδικάτου Οδηγών ΟΑΣΑ, Κωνσταντίνος Σιορίκης.

Με αφορμή και τη διπλή χθεσινοβραδινή επίθεση, σε λεωφορείο του ΟΑΣΑ, στη στάση του Αγίου Σώστη στη Συγγρού και σε συρμό του Ηλεκτρικού, στο σταθμό στα Πετράλωνα, ο Κ. Σιορίκης είπε πως οι οδηγοί φέρουν διπλή ευθύνη – και για τους επιβάτες και για τον εαυτό τους.

Παρά το ότι χθες έγιναν δύο προσαγωγές, δεν έχουν εντοπιστεί οι δράστες στων επιθέσεων που πλέον ξεπερνούν τις δέκα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδικάτου, πρόκειται είτε για πιτσιρίκια που «παίζουν» είτε για άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας.

Σε κάθε περίπτωση, όπως ο ίδιος είπε, τίθενται σε κίνδυνο οι ζωές των επιβατών, που δεν είναι άλλοι από φοιτητές, συνταξιούχους, κτλ.

πρόεδρος του Συνδικάτου Οδηγών ΟΑΣΑεπιθέσειςλεωφορείο