Ελλάδα|30.11.2021 16:30

Ψευτογιατρός - Δίκη: Υποστήριζε ότι εργάζεται στο ερευνητικό κέντρο που νοσηλευόταν ο Σουμάχερ - Πώς έπαιρνε χρήματα

Σοφία Φασουλάκη

Με υποσχέσεις ακόμη και για πλήρη ίαση έπειθε τους γονείς και τους συγγενείς των ανθρώπων που έπασχαν από καρκίνο ο ψευτογιατρός, όπως περιγράφουν μέσα από τις μαρτυρίες τους στο δικαστήριο.

Ο πατέρας άτυχης 14χρονης, ο οποίος κατέθεσε μετά την σύζυγό του περιέγραψε στο δικαστήριο τί τους έλεγε ο Dr Kontos αλλά και πως τους ζητούσε χρήματα, μέσω επιταγών σε εντολή «εμού του ίδιου». Ο ίδιος εξήγησε ότι στην αρχή της συνεργασίας το παιδί έδειξε σημάδια ανάκαμψης, γεγονός που οδήγησε τους γονείς να σκεφτούν ότι βρήκαν τον κατάλληλο γιατρό και θεραπεία για το παιδί τους. Όπως είπε ο μάρτυρας τους είχε πει ότι εργάζεται στο ερευνητικό κέντρο της Ελβετίας που νοσηλευόταν ο Σουμάχερ!

«Μέρα με την ημέρα το παιδί χειροτέρευε. Λίγους μήνες μετά είχε γίνει πια χάλια. Τον παίρναμε κάθε μέρα τηλέφωνο, αλλά αυτός σε κάθε τηλεφώνημα ήταν καθησυχαστικός. Ήθελε να μείνει το παιδί στο σπίτι, να μην πάει στο νοσοκομείο, γιατί εκεί θα έβρισκαν τι είχε κάνει τόσο καιρό» ανέφερε ο πατέρας. Τελικά αναγκάστηκαν να κάνουν αεροδιακομιδή του παιδιού από την Κω. « Όταν φτάσαμε στην Αθηνα και οι γιατροί είπαν ότι έχει ένα τεράστιο όγκο το παιδί, ο Κόντος ήταν στην Ιταλία. Ο γιατρός του νοσοκομείου μίλησε με τον Κοντό και κλείνοντας το τηλέφωνο μου λέει φωνάζοντας: «Που τον βρήκες αυτό το δολοφόνο;»

Το δικαστήριο διέκοψε για την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου.

μάρτυρεςδικαστήριοψευτογιατρόςδίκη