Ελλάδα|01.12.2021 15:47

Κορονοϊός: Στα όριά τους τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης – 4 κλίνες ΜΕΘ κλειστές στο Γεννηματάς – Διασωληνωμένοι στα χειρουργεία στο Ιπποκράτειο

Newsroom

Μονοθεματικά κινδυνεύουν να γίνουν τα νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι ασθενείς με κορονοϊό που χρήζουν νοσηλείας αυξάνονται με μη διαχειρίσιμους ρυθμούς. 

Τέσσερις κλίνες ΜΕΘ κλειστές

Όπως αποκαλύπτει το Open στο νοσοκομείο Γεννηματάς τέσσερις κλίνες ΜΕΘ παραμένουν κλειστές. Οι κλίνες δόθηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο μετά από δωρεά και λειτούργησαν για μόλις έξι μήνες. Από τον Αύγουστο, οι κλίνες παραμένουν κλειστές λόγω έλλειψης εντατικολόγων και αναισθησιολόγων και παρά τον τεράστιο αγώνα που κάνουν οι γιατροί όλων των νοσοκομείων, όπως και του συγκεκριμένου.

Διασωληνωμένοι στα χειρουργεία

Στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, που εφημερεύει από το πρωί, υπάρχουν 13 ασθενείς διασωληνωμένοι στα χειρουργεία και, φυσικά, πλήρως κατειλημμένη ΜΕΘ. Η κίνηση μέχρι και το μεσημέρι της Τετάρτης δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλη. Στη ΜΕΘ του ίδιου νοσοκομείο νοσηλεύεται και 41χρονη λεχώνα η οποία γέννησε την Τρίτη, 30 Νοεμβρίου. Το μωρό είναι καλά στην υγεία του η κατάσταση της ίδιας, όμως, είναι σοβαρή.

ΚορονοϊόςΘεσσαλονίκηνοσοκομείαΜΕΘ