Ελλάδα|02.12.2021 12:16

Παρθένα Κουτμερίδου: Θλίψη για το θάνατο της εγκύου από κορονοϊό - Ο γυναικολόγος της έλεγε να εμβολιαστεί

Newsroom

Θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου της δικηγόρου Παρθένας Κουτμερίδου, η οποία έφυγε από τη ζωή από επιπλοκές της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ βρισκόταν στον 7ο μήνα της κύησής της. Η Παρθένα Κουτμερίδου έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό ούσα ανεμβολίαστη ενώ για έναν μήνα νοσηλευόταν σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης.

Οι γιατροί κατάφεραν να σώσουν το μωρό με καισαρική, αλλά παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους δεν κατάφεραν να κρατήσουν στη ζωή και τη μητέρα. Στον τόπο καταγωγής της κόρης του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Στάθη Κουτμερίδη, τις Σέρρες το κλίμα είναι πολύ βαρύ για τον θάνατο της 38χρονης εγκύου.

Η αναισθησιολόγος και φίλη της οικογένειας τη Παρθένας Κουτμερίδου, Νέλλη Ευθυμίου, μίλησε στο OPEN για την «Πάττυ» (έτσι την φώναζαν όσοι την γνώριζαν), σημειώνοντας ότι ήταν ένα πολύ χαρούμενο κορίτσι με θετική ενέργεια και πολύ ευτυχισμένη που περίμενε το παιδάκι της. «Δεν περίμενε και αυτή την τροπή που θα πάρει τυχόν νόσηση από Covid και ίσως για αυτό να μην είχε εμβολιαστεί. Δεν γνωρίζω τι άλλο μπορεί να συνέβαινε. Κρίμα για την κοπέλα το μωράκι και την οικογένειά της», σημείωσε.

Σχετικά με τον γυναικολόγο της γυναίκας ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες ζητούσε από την κυρία Κουτμερίδου να εμβολιαστεί , σημείωσε: «Έχω έρθει σε επαφή με τον γιατρό της. Είναι πολύ σοβαρός επιστήμονας και υπέρμαχος του εμβολιασμού και σίγουρα είχε μιλήσει μαζί της για το εμβόλιο. Ίσως δεν μπόρεσε να την πείσει. Οι έγκυες πολλές φορές αποφεύγουν να παίρνουν φάρμακα στο πρώτο τρίμηνο και μετά το συνεχίζουν. Θέλω να τονίσω ότι τα εμβόλια αυτά, τα mRNA δεν έχουν καμία σχέση με φάρμακα όπως τα αντιβιοτικά που οι έγκυες αποφεύγουν κατά το πρώτο τρίμηνο της κύησης», σημείωσε.

Για την θανούσα σημείωσε ότι «ήξερα πως ήταν ανεμβολίαστη αλλά δεν μου είχε ζητήσει ποτέ τη γνώμη μου για τα εμβόλια. Τον σύζυγό της δεν τον γνωρίζω. Η οικογένειά του δεν είναι εμβολιασμένη, ενώ στην οικογένεια της Πάττυ είναι εμβολιασμένοι». «Τα παιδιά είχαν κάνει μεγάλο αγώνα για αυτή την εγκυμοσύνη. Η χαρά τους ήταν πολύ μεγάλη», σημείωσε και παράινεσε όλες τις μητέρες «να ακούν περισσότερο την επιστήμη και να σκέφτονται πιο πλατιά».

Γυναικολόγος της Παρθένας Κουτμερίδου: Δεν την απέτρεψα να εμβολιαστεί

Την ίδια στιγμή ο γυναικολόγος της Παρθένας Κουτμερίδου αρνήθηκε κατηγορηματικά πως ο ίδιος απέτρεπε την ασθενή του από το να εμβολιαστεί, λέγοντας μάλιστα πως αιτία του δισταγμού της ήταν η στάση του «φανατικού αντιεμβολιαστή συζύγου της» όπως είπε στο MEGA.

«Την συμβούλεψα να κάνει εμβόλιο, και αυτή και ο σύζυγός της, από την πρώτη στιγμή. Είμαι φανατικά υπέρ του εμβολιασμού. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, επανειλημμένα και φορτικά, προσπάθησα να πείσω αυτήν τη γυναίκα, που δεν ήταν μόνο πελάτισσα αλλά και πολύ καλή μου φίλη εδώ και πολλά χρόνια. Αλλά, από ό,τι καταλαβαίνω, ο σύζυγός της ο οποίος είναι φανατικός αντιεμβολιαστής, αυτός και η οικογένειά του, την απέτρεψαν από το να εμβολιαστεί, πιθανώς και λόγω κάποιου πνευματικού».

Ο γυναικολόγος της Παρθένας σημειώνει ότι η παρότρυνση της γυναίκας για τον εμβολιασμό της έγινε πολλές φορές και μάλιστα παρουσία μαρτύρων, ενώ από ένα σημείο και μετά ο σύζυγός της δεν πήγαινε μαζί στις εξετάσεις της καθώς διαφωνούσε με τον γυναικολόγο. «Φτάσαμε σε ένα σημείο που σύζυγός της δεν ερχόταν γιατί ήταν παρεξηγημένος μαζί μου γιατί επέμενα να κάνουν το εμβόλιο. Αυτή είναι η αλήθεια, έχω το θάρρος της γνώμης μου. Από τη στιγμή που η ελληνική εταιρεία μαιευτικής κοινοποίησε τη σύσταση ότι οι έγκυες πρέπει να εμβολιαστούν, έχω συστήσει σε όλες τις έγκυες να κάνουν εμβόλιο».

Ο ρόλος του πνευματικού

Κατά τον γυναικολόγο, ο ρόλος του πνευματικού της οικογένειας είναι ιδιαίτερα ύποπτος «Υποπτεύομαι ότι ο πνευματικός τους είναι αυτός που υποκίνησε και τον άντρα της. Δεν ξέρω πώς εμφανίστηκε η φημολογία ότι ο γιατρός της είπε να μην κάνει εμβόλιο. Εγώ δεν το είπα ποτέ αυτό, το αντίθετο έλεγα» καταλήγει ο γιατρός.

θάνατοςέγκυοςΚορονοϊόςγυναικολόγος