Ελλάδα|02.12.2021 15:55

ΕΛΤΑ: Πώς θα γράψετε και θα στείλετε γράμμα στον Αη Βασίλη

Newsroom

Ζωντανή τη μαγεία των Χριστουγέννων κρατούν και φέτος τα ΕΛΤΑ, τα οποία για 30ή χρονιά θα δέχονται στα ειδικά κόκκινα γραμματοκιβώτιά τους τα γράμματα στον Αη Βασίλη.

Ήταν το 1991 όταν οι υπάλληλοι των ΕΛΤΑ πήραν την πρωτοβουλία να μην αφήσουν αναπάντητα τα γράμματα που έφτασαν στα χέρια τους με παραλήπτη τον Άγιο Βασίλη. Έτσι, γεννήθηκε η ιδέα να απαντηθούν όλα, με το χέρι, προσωπικά, προς τον κάθε αποστολέα.

Αυτή υπήρξε η αρχή της δράσης «Γράψε ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη», που συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια ζωής. Έκτοτε το εγχείρημα γιγαντώθηκε, οργανώθηκε συστηματικά και σήμερα αποτελεί τη μεγαλύτερη δράση κοινωνικής ευθύνης των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία θέλοντας να ευχαριστήσουν και να απαντήσουν στα πολυάριθμα ερωτήματα σχετικά με το γράμμα στον Άγιο Βασίλη, δημιούργησαν ένα χριστουγεννιάτικο διαδραστικό site, το https://hohoho.elta.gr/ στο οποίο φιλοξενούνται κατατοπιστικά βίντεο με οδηγίες για να γράψετε ο καθένας το δικό του γράμμα, εκτυπώσιμα για δημιουργική απασχόληση, εκπαιδευτικά παιχνίδια, το κοντινότερο ταχυδρομείο για να αποσταλεί το γράμμα, τα φετινά χριστουγεννιάτικα γραμματόσημα και τα φιλοτελικά προϊόντα. Για τους εκπαιδευτικούς, το site περιλαμβάνει ιδέες και οδηγίες προκειμένου να αξιοποιήσουν τη δράση μέσα στην τάξη.

Ειδικά φέτος, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 30 χρόνων της δράσης τα ΕΛΤΑ σχεδίασαν:

  • μία Ειδική Αναμνηστική Σφραγίδα. Μπορείτε να δημιουργήσετε μοναδικά φιλοτελικά αντικείμενα την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021 και ώρες 09.00 - 13.00, στο Κεντρικό Ταχυδρομείο Αθηνών (Αιόλου 100). Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το αντικείμενό σας, ταχυδρομικώς, στη Διεύθυνση Φιλοτελισμού, (Αιόλου 100, 101 88, Αθήνα) για να λάβετε το αποτύπωμά της.
  • έναν Αριθμημένο Αναμνηστικό Φάκελο που μπορείτε να τον προμηθευτείτε από το δίκτυο ΕΛΤΑ και το eshop μας εδώ
ΧριστούγενναταχυδρομείοΆγιος ΒασίληςΕΛΤΑγράμματα