Ελλάδα|29.01.2019 17:46

Φυλακές Κορυδαλλού: Οι απανωτοί θάνατοι και οι περίεργες συμπτώσεις

Σοφία Σπίγγου

Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει μπει ο θάνατος 33χρονου Αλβανού, ο οποίος βρέθηκε την Κυριακή νεκρός στο κελί του στην 4η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, επρόκειτο για στενό «συνεργάτη» του Αρμπερ Μπάκο, γνωστού και ως «μακελάρη του Μικρολίμανου». Τον τελευταίο δολοφόνησε έξω από το κελί του πριν από μερικές ημέρες ο συγκρατούμενός του, Ιμπραχίμ Μπραχιμάι.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης τονίζουν ότι ο 33χρονος επρόκειτο να καταθέσει χθες σε σημαντική δίκη στην οποία κατηγορούμενος είναι ο Μπραχιμάι, γεγονός που προκαλεί πολλά ερωτήματα στις Αρχές. Πρόκειται για τη διπλή απόπειρα ανθρωποκτονίας τον Σεπτέμβριο του 2017 στην πλατεία Δαβάκη, όταν ο Μπραχιμάι είχε ανοίξει πυρ κατά δύο ατόμων. Η δίκη, στην οποία θα κατέθετε ο 33χρονος, άρχισε χθες στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, με τον κατηγορούμενο να ζητά από το δικαστήριο να διοριστεί ο ίδιος δικηγόρος που χειρίζεται την υπόθεση δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημά του, αλλά του διόρισε άλλον συνήγορο και έδωσε αναβολή στην υπόθεση. Υπενθυμίζεται ότι ο Μπραχιμάι (ο οποίος κατηγορείται ως φυσικός αυτουργός στη δολοφονία Ζαφειρόπουλου) επιτέθηκε με μαχαίρι και δολοφόνησε τον Μπάκο, φυσικό αυτουργό στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου και ηθικό αυτουργό στη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, μόλις δύο ημέρες πριν από την έναρξη της δίκης για τη δολοφονία του ποινικολόγου. Ο θάνατος του 33χρονου αποδίδεται σε παθολογικά αίτια, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι επήλθε από χρήση ναρκωτικών. Φως στα αίτια θανάτου θα ρίξουν οι τοξικολογικές εξετάσεις, ωστόσο οι αστυνομικές Αρχές φέρονται να προσπαθούν να συνθέσουν το παζλ των πρόσφατων θανάτων στις φυλακές. Και αυτό γιατί τα κοινά σημεία μεταξύ των προσώπων που εμπλέκονται στις τρεις υποθέσεις (πλατεία Δαβάκη, δολοφονία Μ. Ζαφειρόπουλου, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του Γ. Αντωνόπουλου) είναι πολλά και δημιουργούν ερωτήματα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ότι ο 33χρονος Αλβανός, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο κελί του την Κυριακή, ήταν ο άνθρωπος που είχε προσφέρει καταφύγιο στους δύο εκτελεστές του Μ. Ζαφειρόπουλου, δηλαδή και στον Μπραχιμάι. Με τον τελευταίο φαίνεται ότι είχε εμπλοκή και στο περιστατικό στην πλατεία Δαβάκη, ενώ την ίδια στιγμή «εντάσσεται» από τις Αρχές στον πυρήνα της ομάδα του Μπάκο. Ενα ακόμη κοινό σημείο μεταξύ των προσώπων που εμπλέκονται στις τρεις αυτές υποθέσεις είναι ο Κλοντιάν Λεκοτσάι, ο οποίος κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός στη δολοφονία Ζαφειρόπουλου. Οι έρευνες των Αρχών στο σπίτι του 33χρονου είχαν αποκαλύψει την ύπαρξη οπλισμού, εκρηκτικών και αστυνομικών στολών.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, σκόπευε να ντυθεί αστυνομικός και κατά τη μεταγωγή του Λεκοτσάι στην Ευελπίδων να τον βοηθήσει να αποδράσει. Μετά την «αποτυχία» του σχεδίου ο Λεκοτσάι φέρεται να είχε προτείνει τον 33χρονο ως μάρτυρα υπεράσπισής του στη δίκη για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου, αφού φέρεται να ήταν εκείνος που θα μπορούσε να αποδείξει την απόπειρα δηλητηρίασης του Λεκοτσάι εντός της φυλακής

φυλακές Κορυδαλλού