Ελλάδα|03.12.2021 11:35

Συγκλονιστική περιπέτεια 74χρονης με κορονοϊό: Κατέρρευσε μέσα σε φαρμακείο

Newsroom

Συγκλονίζει η εικόνα 74χρονης η οποία κατέρρευσε μέσα σε φαρμακείο στον Νέο Κόσμο καθώς νοσούσε με κορονοϊό. Η γυναίκα μπήκε ασθμαίνοντας στον χώρο και μετά από λίγο κατέρρευσε με τον φαρμακοποιό να της παρέχει άμεσα τις πρώτες βοήθειες. Όπως ο ίδιος σημείωσε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε στο φαρμακείο για να παραλάβει τη γυναίκα και να την οδηγήσει στο νοσοκομείο τέσσερις ώρες μετά την πρώτη κλήση.

Ο φαρμακοποιός, μίλησε στον εκπομπή Ώρα Ελλάδος του OPEN για το περιστατικό σημειώνοντας ότι «τη γυναίκα τη γνωρίζουμε δεν ήταν περαστική και προφανώς για αυτό είχε την άνεση να έρθει σε μας. Δεν είχε κάπου αλλού να πάει και μένει μόνη της. Ήταν αδύνατο να πάει σε κάποια άλλη δομή υγείας».

«Μπήκε με μεγάλη δυσκολία μέσα στο φαρμακείο και μέχρι να συνεννοηθούμε μαζί της άρχισε σιγά σιγά να σβήνει και με το ζόρι την έβαλα να καθίσει στον καναπέ. Προσπάθησα να βρω τον γιο της ο οποίος ζει μακριά αλλά δεν είχαμε καλή συνεννόηση. Τηλεφωνήσαμε στο ΕΚΑΒ και προσπαθήσαμε να την παρακολουθούμε, αλλά δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο».

«Η γυναίκα άρχισε να διαμαρτύρεται για πόνους και ότι δεν μπορούσε να καθίσει σε αυτόν τον άβολο καναπέ και έβγαλα ένα ντιβάνι που χρησιμοποιώ στις διανυκτερεύσεις στο φαρμακείο και άπλωσα πάνω στολές μίας χρήσης και την ξαπλώσαμε εκεί μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο. Τελικά, το ΕΚΑΒ έφτασε μετά από τέσσερις ώρες», σημείωσε.

Ο φαρμακοποιός πρόσθεσε ότι είχα μία συσκευή οξυγόνου με την οποία μετρούσα τακτικά την ασθενή. Το οξυγόνο της δεν έπεσε ποτέ κάτω από 90 και έφτανε μέχρι και 94. Παρακολουθούσα επίσης τη θερμοκρασία, την πίεσή της και τους παλμούς της ενώ έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα για αν την ενυδατώσω. Ήταν μία πολύ δύσκολη ημέρα και φοβάμαι ότι ποτέ δεν θα ξεπεράσω όλο το στρες», υπογράμμισε.

Κορονοϊόςφαρμακείοφαρμακοποιός