Ελλάδα|05.12.2021 17:50

Παγκόσμια Ημέρα Εδάφους: Αναδάσωση 1.000 στρεμμάτων σε Αφίδνες, Δροσοπηγή, Ιπποκράτειο Πολιτεία

Κώστας Ασημακόπουλος

Με αναδάσωση στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής του Δήμου Διονύσου τιμήθηκε η Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού και της Παγκόσμιας Ημέρας Εδάφους παρουσία του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Αμυρά, του Αναπληρωτή Προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος Ευάγγελου Γκουντούφα και του Δημάρχου Ωρωπού Γιώργο Γιασημάκη.

Η αναδάσωση αφορά σε 1.000 στρέμματα κυρίως σε Αφίδνες, Δροσοπηγή και Ιπποκράτειο Πολιτεία του Δήμου Ωρωπού που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου.

Το πρωί της Κυριακής (5/12) έγινε συμβολική κίνηση με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού και Εδάφους. Το όλο πρόγραμμα αποτελεί χορηγία της Παπαστράτος την οποία εκπροσώπησε ο Διευθύνων Σύμβουλος Χρήστος Χαρπαντίδης.

Ο Γιώργος Αμυράς αφού είπε πως το 90% της καμμένης έκτασης στην Εύβοια έχουν τοποθετηθεί κορμοδέματα, δεσμεύτηκε πως από το νέο χρόνο θα ξεκινήσουν οι εργασίες και στην Αττική και ειδικά στις περιοχές των Αφιδνών του Δήμου Ωρωπού.

«Χάρη στην Παπαστράτος που έκανε χρήση ενός νέου εργαλείου που είναι ανάδοχος αποκατάστασης και αναδάσωσης. Εκεί που σήμερα υπάρχουν καμμένα θα υπάρχουν από αύριο καινούργια βλαστάρια. Η κλιματική κρίση είναι αδεισώπητη, μας δείχνει τα δόντια της. Μόνο με συμπράξεις και συνέργειες μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε. Σκεφτόμαστε πράσινα. Φυτεύουμε σήμερα. Και μάλιστα φυτεύουμε ποικιλίες ενδημικές. Ξεχάστε τα πεύκα, ερχόμαστε στα πλατύφυλλα, ερχόμαστε στα βραδύκαυστα, στα είδη εκείνα που θα ευνοήσουν την επιστροφή του δάσους με τον ταχύτερο τρόπο. Σκεφτόμαστε ξανά πράσινα και πρέπει να βοηθήσουμε και να ενισχύσουμε την φύση», είπε ο Γιώργος Αμυράς.

«Ευχαριστούμε την εταιρεία Παπαστράτος και το Υπουργείο Περιβάλλοντος αλλά κυρίως ευχαριστούμε τους εθελοντές. Ευχαριστούμε όσους υποστηρίζουν τις προσπάθειες μας για αποκατάσταση του περιβάλλοντος και κυρίως τους εθελοντές. Τους ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας. Ο εθελοντισμός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι κάθε υγιούς κοινωνίας και προϋποθέτει υψηλό αίσθημα ευθύνης και προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο», είπε ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης.

ΠαπαστράτοςΓιώργος Αμυράςκλιματική αλλαγήεθελοντισμόςΓιώργος ΓιασημάκηςΩρωπόςαναδάσωση