Ελλάδα|06.12.2021 16:45

ΣΤΑΣΥ: Κάθε αγώνας και βανδαλισμός - Νέες καταστροφές σε 5 συρμούς

Μαρία Λιλιοπούλου

Άλλοι πέντε συρμοί της γραμμής 1 της ΣΤΑΣΥ, δηλαδή του πρώην ηλεκτρικού σιδηροδρόμου βανδαλίστηκαν από χούλιγκαν το απόγευμα και το βράδυ της Κυριακής πριν την έναρξη και μετά τη λήξη του αγώνα μεταξύ της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού.

Οι εν λόγω συρμοί δεν έλειψαν από την κυκλοφορία σήμερα Δευτέρα, καθώς οι τεχνικοί της ΣΤΑΣΥ φρόντισαν να τους επισκευάσουν κατά τη διάρκεια της νύχτας καθώς ο αριθμός των συρμών είναι οριακός προκειμένου να εκτελούνται τα δρομολόγια.

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι για ακόμα μία φορά αν και είχαν εγκαίρως προειδοποιήσει για τους κινδύνους, δεν ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα, ενώ προειδοποιούν πως εφόσον αυτή η κατάσταση συνεχιστεί και η διοίκηση της εταιρίας δε φροντίσει να λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα για την αποτροπή βανδαλισμών εντός του δικτύου και την ασφάλεια εργαζόμενων και επιβατών, θα αναγκαστούν να αναλάβουν δράση φτάνοντας ακόμα και στην απόσυρση συρμών τις ημέρες των αγώνων.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ σημειώνει ότι όπως είχαν πληροφορηθεί από τα Μέσα Μαζικής ενημέρωσης, η ΕΛ.ΑΣ λόγω άλλων γεγονότων (επίσκεψη του Πάπα κ.α.) είχε ζητήσει την αναβολή του αγώνα καθώς αδυνατούσε να εγγυηθεί για την ομαλή διεξαγωγή του.

«Το ερώτημα, που ανακύπτει για εμάς είναι: Η Εταιρεία γνώριζε ότι η ΕΛ.ΑΣ δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα και κατ’ επέκταση της μεταφοράς των οπαδών με τους συρμούς; Εάν ναι, γιατί δεν φρόντισε να λάβει μέτρα, όπως π.χ τη διακοπή κυκλοφορίας των συρμών, κάτι που γινόταν σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν» αναφέρουν.

Οι εργαζόμενοι προσθέτουν πως η ασφάλεια εργαζόμενων και επιβατών αλλά και η προστασία της δημόσιας περιουσίας, όπως είναι οι συρμοί και οι εγκαταστάσεις της ΣΤΑ.ΣΥ, για τους ίδιους είναι αδιαπραγμάτευτες.

Οι χθεσινοί βανδαλισμοί ήρθαν να προστεθούν σε μια σειρά ανάλογα βίαια επεισόδια, τα οποία έχουν σημειωθεί, μετά από διάφορες αθλητικές συναντήσεις (ακόμα και αγώνα βόλεϊ γυναικών), στο δίκτυο της ΣΤΑ.ΣΥ, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια εργαζόμενων και επιβατών.

Όπως μάλιστα επισημαίνει στο «ethnos.gr», ο πρόεδρος του Σωματείου, Πάνος Κοντογιάννης, τα δύο τρένα που βανδαλίστηκαν πριν τον αγώνα επέβαιναν και άλλοι επιβάτες και δεν ήταν συρμοί αποκλειστικά δρομολογημένοι για την εξυπηρέτηση των φιλάθλων.

επεισόδιαΣΤΑΣΥβανδαλισμόςσυρμός