Ελλάδα|06.12.2021 20:20

Εκλογές ΔΣΑ: Έκλεισαν οι κάλπες του Β’ γύρου

Σοφία Φασουλάκη

Έπεσε η αυλαία των εκλογών στον δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας μετά από παράταση 15 λεπτών.

Στο δεύτερο γύρο, με μονομάχους τον Δημήτρη Βερβεσό και τον Δημήτρη Αναστασόπουλο, προσήλθαν στις κάλπες 8.073 δικηγόροι σε σύνολο 23.497 Αθηναίων δικηγόρων που έχουν δικαίωμα ψήφου. Στον πρώτο γύρο των εκλογών του ΔΣΑ είχαν ψηφίσει 12.788 δικηγόροι. Ήδη ξεκίνησε η καταμέτρηση των σταυρών προτίμησης.

Ζήτησαν επίσπευση της διαδικασίας κατά δύο ώρες

Το παράδοξο των φετινών εκλογών του επαναληπτικού γύρου στο ΔΣΑ είναι ότι οι υπεύθυνοι δικηγόροι στις 18 κάλπες οι οποίες  ήταν στη Στοά του Βιβλίου, υπέβαλαν αίτημα να επισπευστεί  η εκλογική διαδικασία κατά 2 ώρες,  δηλαδή να έκλειναν οι κάλπες στις 5 μ.μ., λόγω της πορείας στο κέντρο της Αθήνας για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Σε περίπτωση κατά την οποία έκλειναν οι κάλπες κατά δύο ώρες νωρίτερα, όπως ζητούσαν οι 18 υπεύθυνοι δικηγόροι, μπορεί ακόμη και να τινάζονταν  στον αέρα οι δικηγορικές εκλογές στον ΔΣΑ, σε περίπτωση ένστασης. Και αυτό, γιατί ο Δικηγορικός Κώδικας προβλέπει μόνο παράταση της εκλογικής διαδικασίας λόγω μεγάλης προσέλευσης και όχι επίσπευση της διαδικασίας.       

Δικηγορικός Σύλλογος ΑθηνώνΔΣΑδικηγόροι