Ελλάδα|08.12.2021 19:23

Προαστιακός: Εκτροχιασμός συρμού στον Ρέντη με 75 επιβάτες - Κανένας τραυματίας

Newsroom

Συρμός του Προαστιακού Σιδηροδρόμου της Αθήνας εκτροχιάστηκε πριν λίγο στον σταθμό Α.Ι. Ρέντη, χωρίς ευτυχώς να προκληθεί κάποιος τραυματισμός.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ πρόκειται για την αμαξοστοιχία 1323, η οποία εκτελούσε το δρομολόγιο από Κιάτο προς Πειραιά.

Η αμαξοστοιχία βγήκε εκτός τροχιάς στην αλλαγή κλειδιών του σταθμού, ενώ οι 75 επιβάτες που επέβαιναν σε αυτήν έχουν αποβιβαστεί.

Η γραμμή Πειραιάς - Ρέντης παραμένει προσωρινά κλειστή, όπως επισημαίνει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενώ και η αναχώρηση της αμαξοστοιχίας 58 προς Θεσσαλονίκη καθυστέρησε. Σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση της εταιρίας, η αμαξοστοιχία κατευθύνθηκε στον Σταθμό Λαρίσης και αυτήν την ώρα επιβιβάζει στην Αθήνα και αναχωρεί για Θεσσαλονίκη.

ΣΥΡΙΖΑ: Οι εκτροχιασμοί τείνουν να γίνουν καθημερινότητα. Για τον κ. Καραμανλή και τον ΟΣΕ είναι όλα καλά»;

Για κακή συντήρηση της υποδομής, προχειρότητα και επιλογές απαξίωσης του σιδηροδρόμου, οι οποίες οδηγούν το τρένο σε υποβάθμιση και βάζουν τους επιβάτες σε κίνδυνο, κάνει λόγο σε δήλωσή του με αφορμή τον νέο εκτροχιασμό αυτή τη φορά σε συρμό του Προαστιακού στον Ρέντη, ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.

«Ο εκτροχιασμός του συρμού του προαστιακού στον Ρέντη δεν ήταν ο πρώτος για φέτος ούτε, φοβόμαστε, ο τελευταίος επί θητείας του κ. Καραμανλή και της συγκεκριμένης διοίκησης του ΟΣΕ. Τους τελευταίους μήνες μετράμε 10 συμβάντα, ευτυχώς χωρίς θύματα», σημείωσε ο κ. Παππάς προσθέτοντας πως «Σήμερα γύρισε ένα «κλειδί» την ώρα που το τρένο έμπαινε στον σταθμό, είκοσι μέτρα από την αποβάθρα. Πριν λίγο καιρό υπήρξε παρόμοιο ατύχημα στη Θεσσαλονίκη, για το οποίο αναμένεται ακόμα το πόρισμα».

Ο τομεάρχης το ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζει και την καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, σύμφωνα με την οποία ο ΟΣΕ προσλαμβάνει προσωπικό με «μπλοκάκια» αδιαφανώς, χωρίς κριτήρια και προκήρυξη θέσεων, και με ερωτώμενα τα καθήκοντά τους, όταν υπάρχουν ελλείψεις σε κρίσιμες ειδικότητες.

«Οι εκτροχιασμοί τείνουν να γίνουν καθημερινότητα. Για τον κ. Καραμανλή και τον ΟΣΕ είναι όλα καλά;» καταλήγει ο κ. Παππάς.

ΤΡΑΙΝΟΣΕπροαστιακόςεκτροχιασμός τρένουεκτροχιασμός