Ελλάδα|09.12.2021 11:52

Αναστέλλουν τους εμβολιασμούς στα Κέντρα Υγείας οι γιατροί από Δευτέρα

Κώστας Ασημακόπουλος

Αποφασισμένοι να βάλουν κόκκινες γραμμές στην κυβέρνηση είναι οι γιατροί που εργάζονται στα Κέντρα Υγείας ΄της Α΄υγειονομικής Περιφέρειας καθώς βλέπουν να εκπνέει το 2021 και να μην έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα των εφημεριών τους.

Τι καταγγέλλουν οι γιατροί στα Κέντρα Υγείας

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr είναι ειλημμένη η απόφαση των γιατρών να ανασταλούν όλοι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού σε όλα τα Κέντρα Υγείας της Αττικής από την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου. Όπως λένε εκπρόσωποι του συνδικαλιστικού οργάνου των γιατρών που θέλουν να κρατήσουν την ανωνυμία τους μέχρι να εκδοθεί η σχετική ανακοίνωση - ίσως και εντός της ημέρας - οι συζητήσεις με το υπουργείο Υγείας και τα άλλα εμπλεκόμενα υπουργεία ήρθαν σε αδιέξοδο.

Η ίδια πηγή τονίζει πως οι γιατροί οδεύουν στο έσχατο μέσο των κινητοποιήσεων καθώς έχουν πληροφορηθεί πως η εξόφληση των δεδουλευμένων τους δεν θα γίνει εντός του 2021 καθώς για να συμβεί κάτι τέτοιο θα έπρεπε να είχαν ήδη ολοκληρωθεί οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για την πληρωμή τους.

«Βρισκόμαστε στις 9 Δεκεμβρίου και δεν υπάρχουν εντολές για τις πληρωμές μας εντός του 2021. Ηταν μια δέσμευση της κυβέρνησης να πληρωθούμε εντός του 2021 η οποία με τα μέχρι σήμερα (9/12) δεδομένα δε μπορεί να υλοποιηθεί. Εχουμε βάλει πλάτη καθ΄όλη τη διάρκεια της πανδημίας και όχι μόνο και το λιγότερο που περιμένουμε είναι να εισπράξουμε τα δεδουλευμένα μας», είπε η αξιόπιστη πηγή στο ethnos.gr και μας παρέπεμψε σε ραγδαίες εξελίξεις που θα υπάρξουν τις επόμενες ώρες.

Μάλιστα σύμφωνα με ρεπορτάζ που έκανε το ethnos.gr σε δύο Κέντρα Υγείας της Αττικής οι γιατροί έχουν... απασφαλίσει και μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης 9/12 έχουν εντολή να προχωρήσουν στη μαζική κινητοποίηση και στην αναστολή όλων των εμβολισμών από την προσεχή Δευτέρα. Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την ώρα κρίσιμες διαβουλεύσεις ώστε να βρεθεί ο τρόπος πληρωμής των υπερωριών τους πριν εκπνεύσει ο χρόνος αλλά παράγοντες που γνωρίζουν καλά τον κρατικό μηχανισμό το θεωρούν από δύσκολο έως αδύνατο.

Κορονοϊόςεμβολιασμόςυπουργείο Υγείαςεμβόλιο